Koken met het seizoen

Hoe dan?

Koken met het seizoen

Koken met producten uit een pluktuin, eigen moestuin of het seizoen vraagt andere vaardigheden dan koken met supermarktproducten. In de zomer is er vaak een overvloed aan groenten en fruit, of kom je producten tegen die je niet gewend bent te gebruiken. Gelukkig zijn er veel oplossingen: groente inmaken in zoetzuur, een heerlijke jam maken of nieuwe seizoensrecepten proberen.

 

Artikelen

Inmaken: zoetzuur, jam en drankjes

Op deze website staan een aantal recepten voor het inmaken van groenten in zoetzuur, het inmaken van fruit door er een lekkere jam, chutney of siroop van te maken.   Lees verder
Lees meer
Lees meer

Wecken, inmaken en fermenteren

Hier lees je meer verschillende manieren van duurzaam conserveren, zoals inleggen, fermenteren en wecken.   Lees verder
Lees meer
Lees meer

Recepten uit het seizoen

Op deze website vind je verschillende recepten met producten uit het seizoen.   Bekijk het hier
Lees meer
Lees meer

Seizoenskalender

In de groente- en fruitkalender van het voedingscentrum duidelijk wanneer groente en fruit in het seizoen zijn.   Download   Voedingscentrum seizoengroente- en fruitkalender (1)    
Lees meer
Lees meer