Boer en B2B
Boer en B2B
Het gebruik van lokaal geproduceerde ingrediënten bij cateraars en restaurants wint steeds meer aan populariteit. Dit draagt niet alleen bij aan duurzaamheid, maar bevordert ook de lokale economie en biedt consumenten verse en mooie producten. Voor boeren betekent dit een prettige samenwerking: naast lokale afzet zorgt het vaak voor grotere bestellingen en meer stabiliteit in de afname.
Artikelen
Oregional: natuurlijk uit eigen regio
Een groothandel met meer dan 2.500 verse streekproducten direct van boeren, telers en makers.
Bekijk het hier
Lees meer
De Veldkeuken: restaurant, bakkerij en vergaderruimte
De Veldkeuken wil laten zien dat eerlijk, respectvol en betaalbaar koken en bakken mogelijk is, met aandacht voor mens, natuur en dier. Dit doen zij samen met verschillende lokale leveranciers.
Bekijk het hier
Lees meer
Van boerderij tot tafel: de rol van lokale boerderijen in de horeca
In deze blog wordt de groeiende samenwerking tussen lokale boerderijen en horecagelegenheden beschreven, met nadruk op het hebben van een goed kassasysteem.
Lees verder
Lees meer
Samen Sterk
Een handleiding voor samenwerking tussen (bio)boeren gebaseerd op praktijkervaringen.
Pagina 8-9: Voorbeeld intersectorale samenwerking (groenteteler en melkveehouder)
Pagina 10-13: Meerwaarde van samenwerken (is een samenwerking iets voor mij?)
Pagina 14-17: Het opzetten van een samenwerking
Pagina 18-64: Samenwerking in de praktijk
Pagina 19-27: Samenwerking rond mestafzet
Pagina 28-47: Samenwerking rond veevoederteelt
Pagina 49- 57: Samenwerking rond grondruil
Pagina 59-67: Samenwerking rond andere vormen
Dit is een Belgische bron maar biedt ook relevante inzichten voor de Nederlandse boer.
Download
bio brochure issuu versie
Lees meer
Nedergroep
Nedergroep zet zich in voor een lokaal en Nederlands voedselsysteem. Zij streven naar een eerlijke prijs voor voedselmakers, minder belasting voor de natuur, een sterk verhaal richting de gast en mooie producten voor professionals. De producten worden rechtstreeks bij de boer opgehaald en door Nedergroep gedistribueerd.
Bekijk het hier
Lees meer
Logistiek & marketing voor lokale voedselinitiatieven
Dit artikel geeft een duidelijk overzicht van de belangrijkste aandachtspunten en overwegingen bij het opzetten van een lokaal voedselinitiatief voor levering aan een B2B-klant.
Lees meer