Van Land naar Lunch – hét event over biologisch eten en de korte keten

Van Land naar Lunch - hét event over biologisch eten en de korte keten

 

Op dinsdag 23 september vindt in Vlissingen het inspirerende event ‘Van Land naar Lunch’ plaats. Boeren, koks, studenten en beleidsmakers komen samen om te ontdekken hoe we via de korte keten kunnen bouwen aan een eerlijker, gezonder en duurzamer voedselsysteem.

Tijdens deze middag op de HZ University of Applied Sciences draait alles om verbinding: tussen natuurinclusieve boeren en koks, tussen onderwijs en praktijk, tussen beleid en uitvoering. Krijg inzicht in de samenwerking tussen boer en cateraar aan de hand van inspirerende voorbeelden uit Zeeland én Zuid-Holland, interactieve werkvormen en natuurlijk: lokaal lekkers om te proeven.

 

Eet meer verbinding

De provincie Zuid-Holland werkt al meer dan tien jaar met leveranciers uit de korte keten. Sara McCutcheon, facilitair coördinator bij de provincie, deelt haar ervaringen tijdens dit event. Het provinciehuis hanteert het principe “practice what you preach” en geeft het goede voorbeeld – ook op het gebied van voedselvoorziening. Wat begon met één biologische boer is uitgegroeid tot een samenwerking met verschillende lokale leveranciers. McCutcheon vertelt over de kansen én uitdagingen van deze aanpak, en hoe beleid en praktijk elkaar kunnen versterken. Een voorproefje:

  • Het provinciehuis heeft een eigen moestuin voor bewustwording en educatie – waar komt onze voeding eigenlijk vandaan?
  • Lokale leveranciers krijgen een podium in het bedrijfsrestaurant (shop-in-shop).
  • Gezonde voeding staat voorop en daarbij hoort het verleiden van gasten om een gezonde keuze te maken.

 

Wat kun je verder verwachten?

12.00 – 12.30 Gezonde, plantaardige lunch
12.30 – 12.40 Opening & introductie
12.40 – 13.00 Uitleg over de samenwerking tussen Plantalia en HZ
13.00 – 13.30 Expertbijdrage van Sara McCutcheon (provinciehuis Zuid-Holland)
13.30 – 14.15 Panelgesprek tussen boer, kok en ondernemer
14.15 – 14.30 Koffiepauze met biologische hapjes
14.30 – 14.45 Inzichten vanuit de HZ-opleiding Food, Business & Innovation
14.45 – 16.00 De werkvorm Van Land naar Lunch: samen de voedselketen in kaart brengen
16.00 – 16.15 Terugkoppeling: wat is er opgehaald?
16.15 – 16.30 Matchmaking tussen boer, kok en ondernemer
16.30 – 17.00 Netwerkborrel met biologische hapjes

 

Of je nu boer bent, (horeca)ondernemer, student of beleidsmaker: jouw rol in de voedselketen doet ertoe. Kom meedenken, proeven en verbinden!

Datum: dinsdag 23 september
Tijd: 12.00 – 17.00 uur (inloop met lunch vanaf 12.00)
Locatie: HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen

 

Aanmelden