Lange weekend van de korte keten in Gelderland

Lange Weekend van de Korte Keten in Gelderland

In het Pinksterweekend van 17-20 mei organiseren we het Lange Weekend van de Korte Keten. Tijdens dit weekend openen duurzame boeren, tuinders en voedselinitiatieven in Gelderland de deuren. Met een rondleiding, lunch of proeverij ontdek je waar je eten vandaan komt, hoe de bedrijven bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit en kun je de heerlijkste lokale producten kopen. Dus stap op de fiets en volg een van de fietsroutes langs de mooiste plekken in Gelderland of bezoek een activiteit!

25 april 2024

Ontdek leuke adresjes van lokale voedselproducenten

Zet het in je agenda en ga er tijdens het Pinksterweekend op uit om de leukste adresjes in jouw buurt te ontdekken! Het programma met deelnemende locaties, fietsroutes en activiteiten volgt binnenkort. Ben jij een boer, winkel of restaurant met lokaal voedsel en wil je deelnemen en je deuren openen of een activiteit organiseren? Stuur dan een email of vul dit formulier in.

Meer informatie vind je hier.

Door je eten dichtbij te kopen, heb je een lagere impact op het milieu. Je voedsel hoeft namelijk niet ver te reizen. Door producten te kopen bij duurzame of biologische initiatieven kun je bijdragen aan een duurzame landbouw en meer biodiversiteit. De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun product omdat er minder bij tussenhandelaren zoals de groothandel en de supermarkt terecht komt. En jij krijgt gezond en vers voedsel op je bord. Met een beetje geluk maak je ook kennis met de boer in jouw buurt! Zo weet je wat je eet, én draag je bij aan een betere wereld.