Gezond en duurzaam voedsel voor mensen in armoede

Hoe dan?

Gezond en duurzaam voedsel voor mensen in armoede

De Biesterhof, een regeneratieve boerderij, werkt samen met Voedselbank Nijmegen om structureel groenten te telen voor mensen in armoede, met als doel gezond en duurzaam voedsel toegankelijker te maken. Het Louis Bolk Instituut onderzocht welke producten aansluiten bij de behoeften van voedselbankklanten en hoe de samenwerking financieel rendabel kan worden opgezet. Klanten gaven aan behoefte te hebben aan meer variatie en versheid in groenten, terwijl biologische teelt voor hen minder belangrijk is. Om de samenwerking succesvol te maken, lijkt het combineren van subsidies, vrijwilligers en zelfoogsttuinen het meest kansrijk. Verdere onderzoeken zijn nodig om de kosteneffectiviteit en impact op gezondheid en welzijn te evalueren. 

 

Deze factsheet onderzoekt hoe gezond voedsel toegankelijk kan worden gemaakt door samen te werken met boerderij De Biesterhof en Voedselbank Nijmegen.