Etikettering van voedingsmiddelen
Etikettering van voedingsmiddelen
Etiketten: wat moet er op het etiket van een voedingsmiddel staan?
Op de webpagina van de Rijksoverheid staat vermeld welke informatie verplicht op het etiket van een voedingsmiddel moet worden vermeld.
Handboek: Etikettering van levensmiddelen
Dit handboek biedt onder andere informatie over regels omtrent leesbaarheid, benamingen, lijst van ingrediënten, allergenen, KWID, houdbaarheidsdatum, bewaarvoorschriften, herkomst en herleiding.
Pagina 18-47: Regels omtrent juiste leesbaarheid, lettergrootte, taalgebruik, benaming, ingrediëntenlijst en allergenen op etiketten.
Pagina 48-53: Regels omtrent kwaliteitswaarborgen in de dierlijke sector (KWID)
Pagina 54-68: Regels omtrent vereiste netto-hoeveelheden, houdbaarheidsdatum, bewaarvoorschriften en herkomst van het product.
Pagina 69-70: Regels omtrent gebruiksaanwijzingen, alcoholpercentage
Pagina 71-81: Richtlijnen voor voedingswaarde vermelding, lot-code en andere verplichte vermeldingen.
Pagina 82-85: Etikettering van andere levensmiddelen dan voorverpakt
Pagina 86-96: Specifieke etiketteringseisen voor producten zoals biologisch, volkoren en vegetarisch