Coalitie Duurzame Catering

Coalitie Duurzame Catering

Wie zijn jullie?

De Hogeschool Zeeland (HZ) is een HBO-instelling in Zeeland met een locatie in Middelburg en Vlissingen. De onderwijsinstelling biedt vele voltijds- en deeltijdsopleidingen aan op het gebied van: water, energie en vitaliteit. Vanuit de Green Office (Ingrid de Vries), de catering (Lineke Louwerse), Vitality (Yannick Mol) en de recent opgerichte Food Community (Tanja Moerdijk-Poortvliet) zijn wij betrokken bij het project Boer & Buur met Natuur.

Waar werk je aan en met wie?

Samen met Tuinderij Plantalia gaan binnen een coalitie aan de slag om de komende jaren onze catering op de twee locaties te verduurzamen. Wij willen ervoor zorgen dat we in 2027 gezonde, natuurvriendelijke, seizoensgebonden en lokale producten verstrekken aan onze studenten en medewerkers en de bedrijfsvoering het milieu zo min mogelijk belast (no-waste, verpakkingsvrij). Daarbij zien we ook een belangrijke rol voor ons weggelegd om de huidige en toekomstige generatie studenten mee te nemen en een belangrijke rol te laten spelen in deze opgave. Zo willen we in onderzoeksprojecten (losse vakken en opleidingen) medewerkers en studenten van de HZ in contact te brengen met inspirerende boeren en buren in Zeeland.

Waarmee denk je dat dit netwerk je coalitie kan helpen?
Via het netwerk hopen wij in contact te komen met boeren, buren en andere voorbeeldprojecten die ons kunnen inspireren en adviseren. Met de aanwezige kennis uit het netwerk hopen we snel de eerste stappen te gaan zetten richting een duurzame catering.

Wat kan jullie coalitie de andere deelnemers brengen?
Wij zijn een onderwijsinstellingen waar veel onderzoek wordt gedaan op het gebied van vitaliteit, gezonde leefomgeving en de voedseltransitie. Ook hebben wij contacten met bedrijven, ondernemers, sociaal-maatschappelijke organisaties en andere onderwijsinstellingen. Wij kunnen het netwerk helpen om in contact te komen met studenten en/of docenten of aansluiting te laten vinden bij de vele eigen projecten.