Coalitie De Wilde Wijngaard

Coalitie De Wilde Wijngaard

Wie zijn jullie?
Wij zijn Peter Klooster en Johan Rippen, betrokken bij de Wilde Wijngaard en wijngaard El Placer, beide in Lelystad.

Waar werk je aan en met wie?
Wij zijn beiden geboeid door wijnbouw en willen graag meehelpen om de wijnbouw in Nederland naar een hoger niveau te brengen en goede wijnen te produceren. Maar in tegenstelling tot veel collega’s kiezen wij ervoor om dat op een schone manier te doen. Veel van de huidige wijnbouwbedrijven in binnen- en buitenland gebruiken veel chemische middelen om omvang en kwaliteit van de oogst beter te kunnen garanderen. Helaas heeft deze manier van werken veel negatieve gevolgen voor mens en omgeving.

Wij doen dat anders. Samen met vele vrijwilligers werken wij geheel biologisch in onze wijngaarden en proberen wij zelfs een ecologische vluchtheuvel te zijn in onze omgeving. En tegelijk ook hele mooie wijnen te maken die aantrekkelijk zijn voor de consument.

Waarmee denk je dat dit netwerk je coalitie kan helpen?

Als ecologische wijnboeren zijn wij ervan overtuigd dat wij – de wereld – verandering nodig heeft die wij als kleine wijngaarden nooit alleen kunnen bereiken. Door samen te werken met anderen die ook die verandering nastreven denken wij meer impact te kunnen maken en meer Buren mee te kunnen nemen in die transitie.

Daarbij komt ook dat wij graag gebruik maken van kennis en ervaring van anderen; het wiel meermalen uit te vinden is niet zo nuttig. Mensen en bedrijven in het netwerk kunnen ons daarom versterken en meehelpen om onze dromen te verwezenlijken.

Wat kan jullie coalitie de andere deelnemers brengen?

Johan is al bijna 25 jaar als wijnboer actief en vindt het leuk om nieuwe initiatieven op dit vlak bij te staan met zijn advies en ervaring. Peter heeft de nodige ervaring met het managen van projecten. Beiden denken graag met je mee om bevlogen ideeën naar een concrete uitwerking te brengen.