Coalitie Buurvrouw Durkje

Wie zijn jullie?

Wij zijn Buurvrouw Durkje, een familiebedrijf bestaande uit Andre, Durkje en mem Tryntsje. We hebben een biologisch melkveebedrijf en een bijbehorende zuivelmakerij. We maken allerlei producten van onze melk: van kaas en vla tot karnemelk en boter. Onze missie is zuivel met liefde gemaakt. We proberen onze boerderij zo extensief mogelijk te runnen op onze nieuwe locatie.

Waar werk je aan en met wie?

We willen een boerderijwinkel opzetten, die in combinatie met wederdiensten van buren en burgers wordt gerund. Heel simpel: ‘jij doet wat voor mij, ik doe wat voor jou’. De gedachte is dat veel mensen in onze omgeving allerlei producten maken (of kweken), maar vaak geen plek hebben om te verkopen. Die plek kunnen wij in onze winkel bieden in ruil voor een wederdienst. De buren runnen vervolgens één of meer dagen de winkel of helpen ons op de boerderij of in de zuivelmakerij. Er wordt geen marge gevraagd over de producten en de ‘verkoper’ heeft het volledige verkoopbedrag in zijn zak. Op die manier worden de mensen in onze omgeving betrokken bij onze boerderij, leren ze over onze werkwijze en komen ze dichter bij de natuur te staan.

Waarmee denk je dat dit netwerk je coalitie kan helpen?

Kennis en netwerk inzetten om:

  • klanten naar de winkel krijgen
  • bouwmateriaal of interieur voor de winkel te verzamelen
  • de logistiek rond het opzetten van een winkel te organiseren

Wat kan jullie coalitie de andere deelnemers brengen?

->  Wij kunnen andere coalities helpen bij vraagstukken rond een biologische melkveehouderij.

->  Wij kunnen vraag gestuurd advies geven: van het maken van zuivel tot het ontwikkelen en bouwen van een complete zuivelmakerij.