Coalitie Boeren in het Bos

Coalitie Boeren in het Bos

Wie zijn jullie?
Wij zijn Mariska Slot en Richard van Pelt, eigenaar van natuurboerderij Boeren in het Bos in Friesland. We werken op ons bedrijf met Kim Slagter (marketing en veehouderij), Odile Bartelds (tuinderij en productontwikkeling), Corina Luiten (huishouding en tuinderij) en Mariken de Nooij (stage).

Waar werk je aan en met wie?
We houden op natuurinclusieve en holistische wijze verschillende soorten dieren, die we inzetten voor natuurbeheer, andere nuttige functies en ook voor vlees en eieren. We hebben tevens een permacultuur zelfoogsttuin. Onze eigen producten en andere lokale producten verkopen we in onze boerderijwinkel en webshop. We geven daarnaast cursussen en coaching voor mensen die zelfvoorzienend in voedsel willen zijn of die natuurboer willen worden.

Waarmee denk je dat dit netwerk je coalitie kan helpen?
Wij willen de kennis van de coalitie inzetten om verbinding te creƫren tussen onze boerderij en buurtgenoten middels onze zelfoogsttuin en onze boerderijwinkel.

Wat kan jullie coalitie de andere deelnemers brengen?

Wij hebben ervaring met het verbinden van de verschillende elementen.

  • Vee nuttig inzetten om grasland kruidenrijker te maken
  • Leven terugbrengen in de bossen: bodemleven activeren, resten opruimen, plaagdieren bestrijden enz.
  • Planten inzetten om vee of wilde dieren of andere planten te ondersteunen: agroforestry als apotheek voor grazend vee, een syntropische functie.

Kortom, je kunt ons veel vragen over agroforestry, permacultuur, syntropische landbouw en natuurlijk veehouden.