Zuivelboerderij IJsseloord

Zuivelboerderij IJsseloord

Zuivelboerderij IJsseloord is een middelgrote melkveehouderij. Ze hebben ongeveer 150 koeien en 100 stuks jongvee. De dames leveren onze melk, de basis van onze heerlijke zuivelproducten.

Adres

Schaapdijk 9

6825 LS Arnhem

De boerderij

Bert en Bart zorgen dagelijks met liefde voor hun kudde Holstein koeien. Het vergt veel verschillende werkzaamheden om de dames tevreden te houden. Het ruwvoer word op het eigen land geproduceerd. Naast gras en mais word er ook maaisel van de Rozendaalse en Velpse hei toegevoegd aan het voer. Een unicum in Nederland!

De boeren zorgen voor een goed stalklimaat en een goede diergezondheid. “Een gezonde veestapel is voor ons belangrijker dan zoveel mogelijk melk produceren.”

De landwinkel

Elke dag is een mooie dag om even langs te gaan bij Landwinkel IJsseloord in Arnhem. Een verborgen boerenschat, aan de rand van de grote stad! De zuivelboerderij van de familie Lubbers ligt aan de Schaapdijk, ingeklemd tussen de uiterwaarden van de IJssel en de rand van de stad. Het is een van de oudste boerderijen in de stad, anno 1600, en al sinds 1974 in bezit van de familie.

Bert en Janet Lubbers, zoon Bart, schoondochter Sabine en hun medewerkers maken hier mooie, eerlijke zuivelproducten. Ambachtelijk bereid en met liefde voor de koe. Dagvers met een smaak die liefhebbers allang (her)ontdekt hebben! Van particulieren tot horeca, van marktkooplui tot instellingen. Of 52 collega-Landwinkels, die de boerenzuivel van IJsseloord met trots in hun assortiment voeren. In september 2016 heeft de familie Lubbers haar eigen Landwinkel geopend. Ruim 130 m2 winkelplezier in een volledig verbouwde schuur op het erf. Hier krijgt het assortiment dagverse zuivel een prominente plek.

Uniek is de winkel, omdat een aantal producten ook verpakkingsloos worden aangeboden. Wie wil kan zelf melk tappen, granen, meel, noten of muesli scheppen. Vers, verrukkelijk en met een duidelijke herkomst, het is de smaak van nu!

Openingstijden winkel

Kijk voor actuele openingstijden op landwinkelijsseloord.nl

Leuk aan Landwinkel IJsseloord is de gastvrijheid van de familie Lubbers, die zo trots op het bedrijf en de 150 melkkoeien is. De bonte dames grazen, zodra het kan, in de uiterwaarden. ‘s Winters wonen ze in de open ligboxstallen waar ze vrij rondlopen, alle tijd krijgen om hun mais, gras en krachtvoer rustig te herkauwen. Loop er eens binnen! Of ga langs bij de kalfjes, nog wankel op de pootjes, nieuwsgierig en altijd in voor wat aandacht of een aai. Voor een kop koffie, een ijsje of een genietmoment op het terras of in de speelwei is deze Landwinkel sowieso een aanrader.