Zorgboerderij Zwaluw

Zorgboerderij Zwaluw

Op zorgboerderij de Zwaluw combineren ze duurzame groenten met een fijne werkplek voor hun ‘hulpboeren’ én een winkel waar je het allemaal leert kennen.

Adres

Dirk de Botsdijk 4

4926 SB Lage Zwaluwe

Biologisch-dynamisch én zorg

Sinds 2011 hebben wij een Brabantse zorgboerderij met een gecertificeerd biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf. Wij (Ewoud en Corina) zijn vanuit de randstad verhuisd naar Lage Zwaluwe en begonnen met een biologisch dynamisch bedrijf met een neventak. Ik (Corina) heb altijd in de zorg gewerkt en heb van jongs af aan een agrarisch hart. Onze hulpboeren hebben problematiek die ik goed kan peilen, omdat ik daar de nodige ervaring in heb. In de zorg draait het om de pure afgestemde aandacht en aangesproken kunnen worden op de mogelijkheden en het kunnen van de hulpboeren. Bij ons kunnen de hulpboeren zijn ‘wie ze zijn!

Op ons bedrijf telen we onze groenten op een biologisch dynamische manier en werken met het Demeter keurmerk, dit betekent onder andere dat je heel goed voor je bodem zorgt en minder mest toevoegt dan in de biologische teelt. De plant heeft alle tijd om alle essentiële voedingstoffen op te nemen uit de bodem, het biologisch dynamisch voedsel is een waardevol cadeautje voor lichaam en geest.

Duurzame groenten, samen met de hulpboeren!

Op ons bedrijf telen we aardappelen, uien, pompoen, sperziebonen, spinazie, knolselderij, suikermais en doperwten. Ons rustgewas is gras klaver.

Daarnaast hebben we een 1 ha grote moestuin met rode biet, pompoen, zoete aardappel, allerlei koolsoorten, wortelpeterselie en pastinaak. In de moestuin bevinden zich verder diverse groenten van het seizoen en bloemen voor meer diversiteit.

Onze droom is om veel van onze producten lokaal af te kunnen zetten, en mensen bekend te maken met de groenten van het seizoen.

Contactgegevens

Zorgboerderij en biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf De Zwaluw

Onze winkel is open op:
Maandag en Dinsdag van 9:00 tot 18:00
Donderdag en Vrijdag van 9:00 tot 18:00

Dirk de Botsdijk 4
4926SB Lage Zwaluwe
Telefoonnummer Corina: 06-13388955
Email: dezwaluw@zorgboerenzuid.nl
Website: www.zorgboerderijdezwaluw.nl