Zorgboerderij Ons Verlangen

Zorgboerderij Ons Verlangen

In het unieke familiebedrijf Ons Verlangen combineren ze het eerlijke biologische boerenbedrijf met zorgverlening op maat.

Adres

Broekergouw 8B

1027 AH Amsterdam

Zorgboerderij Ons Verlangen

De zorgboerderij telt ongeveer 70 ha grond en in de omgeving van de zorgboerderij heeft de zorgboerderij verschillende natuurgronden in onderhoud. Dit onderhoud word samen gedaan met hulpboeren. De zorgboerderij werkt op biologisch wijze er worden daarom ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarom gaan wij met zijn allen gezellig het land in om onkruid te trekken.

In 2005 is de biologische zorgboerderij gestart met de toepasselijke naam ‘Ons Verlangen’. Eerst op de oude locatie, aan de Broekergouw 5, waar 4 generaties familie Disseldorp woonden en werkten. Na lang wachten, maar met vol vertrouwen, zijn ze in 2014 gestart op de geheel nieuwe zorglocatie aan de Broekergouw 8 in Amsterdam, Zunderdorp. Op deze locatie vindt u de stolpboerderij met schuren van de familie Kat-Disseldorp , de dagbesteding en appartementen voor bewoners met een beperking. Samen met de hulpboeren streven ze er naar om deze unieke plek volledig tot zijn recht te laten komen.

Zuivel

Sinds 1 juni 2015 is de zorgboerderij begonnen met een eigen zuivelmakerij. Hier gebruiken ze de melk van eigen koeien die gras grazen (aangevuld met een kleine hoeveelheid biologische biks) voor producten als gepasteuriseerde melk, karnemelk, yoghurt, kwark, roomboter en boerenkazen. De zuivelproducten en ook de biologische eieren worden in de boerderijwinkel verkocht.

Boerderijwinkel

De boerderijwinkel is helaas momenteel gesloten.

Wel kunt u de verse zuivelproducten contactloos halen en betalen uit de automaat Ons Zuivelluik: Liergouw 68, 1016 BW Amsterdam.

De automaat is 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur geopend.

U kunt hier terecht voor de zuivel zoals boerenmelk, karnemelk, yoghurt, kwark, hangop, boerenkazen en een kop koffie of thee naar keuze. Ook verkopen ze vlees van de geit, koe of varken zolang de voorraad strekt.

Wilt u rauwe melk tappen dan kunt u elke dag van de week terecht bij de melktap t.h.v. Broekergouw 5. De prijs is €0,90 per liter.

U dient te betalen met gepast klein geld en zelf een fles of jerrycan o.i.d. mee te nemen.

Contact

Zorgboerderij Ons Verlangen
Broekergouw 8 B
1027 AH Amsterdam
06-53 70 35 52

Email: administratie@zorgboerderijamsterdam.com
Website: zorgboerderijonsverlangen.nl
Facebook