Zorgboerderij De Straalhoeve

Zorgboerderij De Straalhoeve

Carola van Staaveren beheert op een mooie plek in Vijfhuizen zorgboerderij de Straalhoeve. Zij begeleidt hier mensen met een zorgvraag tussen meerdere soorten dieren en te midden van prachtige tuinen met bloemen, bessen en groenten.

Adres

Vijfhuizerdijk 231

2141 BL Vijfhuizen

De Straalhoeve

Op het voormalige melkveehouderijbedrijf is Carola van Staaveren in 2008 een zorgboerderij begonnen. Naast de schapen, kippen en 2 scharrelvarkens is er een bloemen-, groente- en bessentuin, en een kas. De zorgboerderij ligt tussen de weilanden aan de rand van de Haarlemmermeer, aan de Ringvaart tussen Vijfhuizen en Zwanenburg. Een prachtige plek om te zijn dus!

Carola heeft naast haar tuin en bosbouwopleidingen diploma’s als werkbegeleider voor zorgboerderijen en als bedrijfshulpverlener. Ze biedt dan ook drie dagen per week dagbesteding aan mensen met dementie en mensen met psychische en/of lichamelijke problemen. Dit doet zij in een kleine groep met een veilige sfeer. De steeds terugkerende dagonderdelen geven een fijn ritme.

Producten

Door zorgboerderij de Straalhoeve worden diverse producten aangeboden. Zo worden er aan huis biologische graseieren van de 50 rondscharrelende kippen op het terrein verkocht. Daarnaast vind je er ook boerenjam met onder andere aardbeien, zwarte bessen, rode bessen, kruisbessen, frambozen en bramen. Ontzettend veel keuze dus! Tevens verkopen ze honing, dat uit de eigen bijenkasten komt, en calendula zalf. Tot slot worden er ook nestkastjes gemaakt, maar dit gebeurt alleen op bestelling.

Contact

Vijfhuizerdijk 231
2141 BL Vijfhuizen

info@straalhoeve.nl
Tel: 06-44860440

Openingstijden

Ma, do en vr: 10.00 – 16.00 uur.

Meer informatie vind je op www.straalhoeve.nl.