Zorgboerderij De Mikkelhorst

Zorgboerderij De Mikkelhorst

De Mikkelhorst biedt als sociale onderneming voor mensen met een (arbeids)beperking een aantrekkelijke omgeving waarin bezoekers en deelnemers elkaar ontmoeten. Dit doen zij op basis van ecologische principes en duurzaamheid.

Adres

Klaverlaan 37

9753 BZ Haren

De Mikkelhorst

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst is gelegen aan de rand van het groene Haren in de wijk Oosterhaar. Het is het een prachtige plek om te bezoeken of om te werken. Er is een kinderboerderij, tuinderij, theeschenkerij, houtkloverij en een winkel met streekproducten. Tijdens openingsuren is het terrein vrij toegankelijk.

De Mikkelhorst streeft als ecologische zorgboerderij naar harmonie met natuur en omgeving. Zo verkopen ze in de winkel producten uit eigen tuin en eigen streek, en produceren ze energie middels zonnepanelen op het dak van het gebouw.

Landwinkel

Sinds enige tijd is er in De Mikkelhorst een Landwinkel gevestigd. De winkel is financieel mogelijk gemaakt door een gift van InnerWheel Groningen en door de inzet van de eigen clientmedewerkers, begeleiders en vrijwilligers. Je vindt er zelf geteelde ecologische producten en (houdbare) producten uit de regio. Naast unieke voedingsproducten worden ook leuke ‘zelfmaakartikelen’ verkocht zoals hun bekende insectenhotels. Ook heeft er een uitbreiding plaatsgevonden met een zogenaamde ‘pakketten-afdeling’ waarbij je jouw eigen cadeau- of kerstpakket kunt samenstellen. Erg leuk om weg te geven! Ze werken hiervoor samen met boerderijwinkel Meinardi in Noordbroek.

Tuinderij

In de tuin kweken ze op ruim 2 hectare grond ecologisch geteelde groenten, fruit en kruiden voor verkoop in de groentekraam. Bij de teelt gebruiken ze geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen, maar eigen mest en indien noodzakelijk natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Dagelijks zijn zo’n 6 tot 12 deelnemers, binnen het kader van dagbesteding, actief in de tuin. Het werken in de buitenlucht, met handen en voeten in de aarde, heeft een positief effect op ieders welbevinden.

Op de tuin zijn tevens een schooltuin, een bijenstal en een bloemenpluktuin aanwezig.

Contact

Klaverlaan 37
9753 BZ Haren

info@mikkelhorst.nl
Tel: 050 3168840

Openingstijden

Ma t/m vr: 09.00 – 17.00 uur.
Za: 13.30 – 17.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.mikkelhorst.nl.