Zorgboerderij de Bontekoe

Zorgboerderij de Bontekoe

Zorgboerderij de Bontekoe is een biologisch melkveebedrijf in Sprundel en bevindt zich nabij natuurgebied de Pannenhoef. Hier werken Richard de Bont en Corina van Koulil sinds eind jaren '90 op biologische wijze met hun koeien.

Adres

Groenstraat 8A

4714 SK Sprundel

De Boerderij

Boerderij de Bontekoe is een biologische zorgboerderij met ongeveer 170 melkkoeien in Sprundel. Het melkveebedrijf is hiervoor SKAL gecertificeerd. Dit houdt in dat er niet wordt gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en dat de koeien minstens 180 dagen per jaar buiten lopen. Dit resulteert in melk en vlees met een hoge kwaliteit.

Richard en Corina werken daarbij graag samen met mensen die behoefte hebben aan extra steun en ritme, om zo bijvoorbeeld de overstap te kunnen maken naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Een aantal van hen woont in woonunits bij hen op de boerderij.

Adopteer een koe

Bij boerderij de Bontekoe is het mogelijk een koe te adopteren. Indien je een koe adopteert, word je één keer per jaar uitgenodigd voor een gezellig samenzijn waarbij de adoptiekoeien bezocht worden en gedachten uitgewisseld kunnen worden. Ook word je twee keer per jaar via de mail op de hoogte gehouden  met nieuwtjes, actualiteiten en overwegingen over de boerderij.

Producten van pallethout

Naast de verkoop van vlees en melk worden er op de zorgboerderij samen met de zorgboerderijmedewerkers ook kasten, tafels, banken, plantenbakken en andere creaties van pallethout gemaakt en verkocht.

Contact

Groenstraat 8A
4714 SK Sprundel

bontekoe@kpnplanet.nl
Tel: 06 10216138

Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina van Boerderij de Bontekoe.

De verkoop van vlees en melk gebeurt op bestelling. Bel, mail of app gerust!