Zonnemaire Consumptieve Kwekerij

Zonnemaire Consumptieve Kwekerij

Zonnemaire Consumptieve Kwekerij van Dieneke Klompe kan je vinden in het prachtige Zonnemaire. Zij heeft hierbij gekozen om te werken op een 100% natuurlijke manier, waardoor je geen bestrijdingsmiddelen zult aantreffen op de kwekerij!

Adres

Korteweg 6

4316 PH Zonnemaire

De Kwekerij

Dieneke groeide als kind op in een agrarische familie waar vader fruitteelt- akkerbouwer was op Schouwen-Duiveland. Hier leerde zij al op jonge leeftijd hoe het boerenleven eruit zag en hielp zij haar vader op het land. Na een aantal jaren in de randstad besloot Dieneke om toch terug te keren naar de bekende omgeving van het platteland. In Zonnemaire opende zij de Zonnemaire Consumptieve Kwekerij waar ze bijzondere groenten, eetbare bloemen en kruiden teelt.

Producten

Kwekerij Zonnemaire werkt op ecologische en natuurlijke basis. Dit houdt in dat onkruid wordt gewied en bij een plaag natuurlijke vijanden worden ingezet en dus geen schadelijke bestrijdingsmiddelen. Er wordt geen kunstmest gebruikt, maar natuurlijke bemesting ingezet om een vruchtbare bodem te behouden. Zaad- en plantgoed is van eigen teelt en van biologische afkomst.

Bezoeken

Wil jij een bezoek brengen aan deze oase van een kwekerij? Gedurende het jaar vinden er talrijke activiteiten plaats op de kwekerij. Deze zijn bestemd voor particulieren, bedrijven en chef-koks met een passie voor smaak. Je kunt er dan ook terecht voor diverse rondleidingen of om je zintuigen te prikkelen op een dagdeel retraite. Of laat je inspireren door de chefs tijdens een van de kookworkshops! Ga je toch liever zelf aan de slag? Dan zijn er ook workshops waarin je leert te werken met kruiden en nog vele andere activiteiten!

Contact

Korteweg 6
4316 PH Zonnemaire

info@bijzonderegroenten
Tel: 06-154 23 494

Ga voor meer informatie over de kwekerij naar www.bijzonderegroenten.nl.