Zelfoogsttuin Ten Boer

Zelfoogsttuin Ten Boer

Word oogstgenoot en geniet wekelijks van verse groentes! Door deel te nemen aan de oogsttuin, kan je voor nog geen 8 euro per week een seizoen lang onbespoten groentes oogsten naar de behoefte van 1 à 2 personen. Dat betekent vers en gevarieerd eten!

Adres

Wolddijk 7

9791 TD Ten Boer

De zelfoogsttuin

In het voorjaar van 2017 zijn ze begonnen met de start van de zelfoogsttuin in Ten Boer op een voormalig stuk weiland. Als antwoord op de vraag naar eerlijke en gezonde voeding. Onbespoten, lokaal geoogst en genieten van wat de seizoenen te bieden hebben.

Bij de zelfoogsttuin proberen ze wekelijks 7 verschillende groentes of meer aan te bieden. En bij lidmaatschap ontvang je elke week een e-mail van ze met daarin informatie over welke groentes geoogst kunnen worden. In de tuin kan je deze groentes terugvinden door de vlaggetjes die er bij staan. Verder ontvang je elke week een recept met de groente van de week en informatie over welke gezonde eigenschappen deze groente heeft.

Lid worden kan op twee manieren. Je kunt kiezen voor een volledig lidmaatschap waarbij je het hele seizoen (±32 weken) mag komen oogsten voor 1 à 2 personen. Of je kiest voor een strippenkaart waarmee je tien keer mag komen oogsten, wanneer jij wilt.

Welke groentes kan je oogsten?

Er is een breed aanbod aan alle gangbare groentes die je buiten in de volle grond kunt telen. Daarnaast hebben ze in het assortiment ook een aantal minder bekende ofwel ‘vergeten’ groentes staan, zoals pastinaak, snijbiet, palmkool of chiogiabiet. Ook kunnen leden van de tuin hun wensen aangeven, waarna in overleg gekeken wordt of het haalbaar is om deze groentes te telen.

Biologische productie

De totale tuin in Ten Boer beslaat zo’n 6500 m2 waarvan een deel gebruikt wordt voor de teelt van groentes. De rest bestaat uit meer dan 500 (nog) kleine boompjes en bessenstruiken die ze in 2017 aangeplant hebben om de diversiteit te verhogen. Voor de productie van de groentes hebben ze geen keurmerk, maar ze telen wel uitsluitend met biologische zaden en plantgoed. Daarnaast werken ze met respect voor de bodem, gebruiken ze geen pesticiden of andere rommel en proberen ze zo veel mogelijk diversiteit op de tuin aan te brengen.

Contact

Wolddijk 7
9791 TD Ten Boer

info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Ga voor meer informatie naar www.zelfoogsttuin-tenboer.nl.