Zelfoogst- en pluktuinderij Plantalia

Zelfoogst- en pluktuinderij Plantalia

Tuinderij Plantalia is een zelfoogst- en pluktuinderij op CSA (Community Supported Agriculture) basis. Ze telen hier zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Adres

Welzingseweg 2c

4389 VH Ritthem

Pluktuinderij

Bij Tuinderij Plantalia werken ze met oogstaandelen. Wanneer je je aanmeld als deelnemer, ben je oogstaandeelhouder en neem je een oogstaandeel af per start van het seizoen. Je oogst zelf wat je per week wilt gebruiken.

Ze streven er bij de tuinderij naar minimaal 30 weken groenten te kunnen leveren. Dit willen ze uitbreiden met kruiden, klein fruit en bloemen. Voor de producten die ze dit jaar oogsten, kan je een kijkje nemen op de website.

Oogstaandelen

Doordat je aan het begin van het seizoen je oogstaandeel betaalt, zijn ze er bij de tuinderij van verzekerd dat de kosten gedekt zijn. Je deelt op deze manier ook samen met hen het risico van een teelt die minder succesvol is door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Een andere manier om dit risico te spreiden is door veel verschillende groenten te telen. Uiteraard deel je ook mee in de oogst wanneer deze uitzonderlijk goed is.

Ze streven ernaar minimaal 1x per jaar bij elkaar te komen met alle deelnemers. Ze geven je op die dag inzicht in het reilen en zeilen van de tuinderij en je kunt meedenken over de te telen groenten.

Contact

Welzingseweg 2c
4389 VH Ritthem

tuinderij@plantalia.nl
Tel: (+31)6 26 46 27 90

Openingstijden

Za: 10.00 – 16.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.plantalia.nl.