Zeeuws Zilt

Zeeuws Zilt

Zeeuws Zilt is een akkerbouwbedrijf dat zich heeft gevestigd op de Wolphaartsdijk in Zeeland. Zeeuws Zilt verbouwt met behulp van het zoute water uit het Veerse Meer het product Zeekraal. Naast zeekraal verbouwen ze op nog 65 hectare vele andere producten.

Adres

Muidenweg 10

4471 NM Wolphaartsdijk

Het begin

In 2004 is het Veerse Meer zouter geworden waardoor de omliggende grond met verzilting te kampen kreeg. Zeeuws Zilt is in dit gat gesprongen door een akkerbouwbedrijf te beginnen met zilte groenten.

Zeeuws Zilt Zeekraal

Zeeuws Zilt specialiseert zich in het maken van producten met Zeekraal. Zo kom je op hun website een grote verscheidenheid aan producten tegen die zijn gemaakt met dit ingrediƫnt, zoals mosterd, jenever en mayonaise. Ook zijn er recepten te vinden die met behulp van de ingrediƫnten gemakkelijk te bereiden zijn.

Duurzaamheid

Zeeuws Zilt heeft een duurzaamheidscertificaat uitgereikt gekregen door GLOBALG.A.P. Dit houdt in dat de bezigheden van Zeeuws Zilt zo min mogelijk invloed hebben op het milieu. GlobalG.A.P. is de wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector die de primaire producenten in staat stelt hun inspanningen op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit te certificeren. Daarnaast heeft Zeeuws Zilt akker- en vogelvoedselranden ingezaaid, beheren ze een natuurdijk en zaaien ze groenbemestingsgewassen in die zij in de winter niet onderploegen.

Camping

Bij Zeeuws Zilt is het tevens mogelijk te kamperen. Naast de duurzaamheid op het land wordt Zeeuws Zilt ook op deze camping een stuk zuiniger. Afgelopen jaar hebben zij bijvoorbeeld een nieuw toiletgebouw op de landschapscamping gerealiseerd. Dit toiletgebouw maakt gebruik van een luchtwarmtepomp en zonnecollectoren!

Contact

Muidenweg 10
4471 NM Wolphaartsdijk

info@zeeuwszilt.nl
Tel: 06-22484241

Kijk voor meer informatie op www.zeeuwszilt.com.