Wynia Lamsvlees Lekker Dichtbij

Wynia Lamsvlees Lekker Dichtbij

Jeljer en Sijke Wynia hebben een familiebedrijf in de omgeving van Hitzum. Hier houden en fokken ze schapen. Ook zijn er zoogkoeien op het bedrijf.

Adres

Binnenpad 2

8805 TC Hitzum

Lamsvlees

Veel bewegen is goed voor mens en dier. De koeien en schapen op ons bedrijf krijgen de ruimte om te grazen. Die beweging komt ten goede aan de kwaliteit van het vlees. Er komt meer stevigheid aan en het komt ook de smaak ten goede. Van nature eten koeien en schapen gras. Het vlees van deze dieren bevat veel omega3 vetzuren, wat zeer gezond is voor de mens.Tijdens het begrazen van de weilanden rondom onze boerderij eten de schapen uitsluitend kruiden en gras. Onze weilanden liggen maar enkele kilometers van de Waddenzee af. Door deze ligging wordt het gras ietwat ziltig van smaak. Deze zilte smaak kun je terug proeven in het vlees, ook de structuur en kleur van het vlees is uitstekend.Ons bedrijf laat een deel van de lammeren slachten bij Slagerij Walburg in Tzum. Ook het verwerken tot verschillende producten wordt door deze slager gedaan.

Rundvlees

Op ons bedrijf houden we ‘vleeskoeien ’ van verschillende rassen., o.a. Piemontese en Blonde d’Acquitaine. In het voorjaar laten we alle koeien buiten lopen. Na het afkalven blijft het kalfje bij de moeder en zo hebben we vaak een groep koeien met kalfjes in de wei lopen….een mooi gezicht. Dwars door onze weilanden loopt het fietspad van Franeker naar Hitzum, veel mensen die over dit pad fietsen maken dan ook van de gelegenheid gebruik om een mooie foto van deze dieren te maken.

Als de zoogperiode, na de zomer, voorbij is, gaan de kalfjes in groepshokken in de stal. De stiertjes worden verkocht en de koekalfjes houden we aan. Zo fokken we ons eigen vee en is het niet nodig dieren van ’buiten’ aan te kopen.

Agrarisch Natuurbeheer

Al jaren zetten we ons in om de weidevogels in ons gebied te beschermen. Dit is in samenwerking met de Vogelwacht Franeker e.o.  Op dit moment  hebben we zelf een actief Agrarisch Natuurbeheer.

Contact

Agrarisch Bedrijf Wynia
Sijke en Jeljer Wynia
Binnenpad 2
8805 TC Hitzum

Tel.: 06 – 22 606 131
E-mail: wynialamsvlees@gmail.com
Website: http://www.agrarischbedrijfwynia.nl

Opzoek naar meer verkooppunten in Fryslân?

Op Eetbaar Fryslân vind je meer dan 250 verkooppunten van lokaal en duurzaam voedsel in Fryslân!