Wout’s kwekerij

Wout's kwekerij

Het adres voor natuurgroente en -fruit, onbespoten, dagvers en vrij van verpakkingsmateriaal.

Adres

Rijksweg 104

9422 CH Smilde

De producten

Wie als bezoeker rondloopt in de Natuurgroente- en fruittuin van kweker Wouter Strietman in Smilde, verbaast zich al snel over de vele soorten en rassen die hij teelt op slechts een beperkt oppervlak. Zijn producten zijn zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen opgekweekt van voornamelijk eigen opgekweekt plantmateriaal.

Meer dan een kwekerij

Wout’s Kwekerij is een kleinschalige kwekerij waar naast dagverse groenten en vruchten ook diverse vruchten- groenten- en kruidenplanten aangeboden worden.

Over Wouter Strietman

Zijn Opa was Groenteboer, zijn vader was Groentekweker, Wout is het beiden.

Tijdens zijn opleiding aan de middelbare en hogere tuinbouwschool was Wout al doordrongen geraakt van de noodzaak om op een andere manier groente en fruit te kweken. De invloed van de multinationals op onze voedselvoorziening –en een overheid die dit gewoon toelaat en stimuleert in de vorm van subsidie- en de ervaringen met de negatieve gezondheid van meerdere collega’s in de branche zijn voor hem mede redenen geweest om zonder pesticiden gewassen te kweken.

Kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn desastreus voor het milieu en de mensheid. Alleen een vitaal, chemievrij en niet opgejaagd of opgefokt product houdt en maakt mensen gezond.
De kunstmest en de plant aan het infuus zorgt ervoor dat er geen balans in onze voeding zit. Aan het infuus heeft de plant de beschikking over 20 voedingselementen en zo ver wij weten zijn dat er in de grond 100 of meer. Het kweken in de grond zonder gebruik van chemie maakt zij weerbaarder tegen allerlei ziekten.
Alles kweken zonder ziekmakende chemie is en blijft een uitdaging, elk jaar opnieuw. Het is echter bewezen dat het absoluut zeer goed mogelijk is.

Leven en a.u.b. wel laten leven.

Hier rennen de egels en salamanders weer vrolijk in het rond!

Openingstijden

Woensdag: 13.00- 18.00
Vrijdag: 13.00- 18.00
Zaterdag: 10.00- 18.00

Meer weten?

Kijk dan op: Woutskwekerij.nl