William Pouw

William Pouw

Op de kleigronden van Schalwijk heeft William Pouw een biologisch fruitbedrijf van 13 hectare groot. Hier verbouwt hij appels, peren en pruimen, en dat allemaal in harmonie met de natuur.

Adres

Pothuizerweg 27a

3998 NB Schalkwijk

Biologisch fruit

De fruitteelt van William is volledig biologisch. Dat is volgens hem niet alleen verantwoord, maar ook heel slim! Als je goed zorgt voor de natuur, dan zorgt de natuur ook goed voor jou, is zijn filosofie. Wat biologisch telen in Nederland inhoudt, legt William uit op zijn website. Zo mag een fruitteler schimmelziektes bestrijden door te spuiten met stoffen van natuurlijke herkomst. Maar ook deze stoffen gebruikt hij liever niet.

Liever maakt William gebruik van wat moeder natuur ons gegeven heeft. Zo heeft hij voor koolmezen nestkastjes, omdat deze vogels graag rupsen eten. En om bladluis tegen te gaan, laat hij zijn gras en bloemen zoveel mogelijk groeien voor insecten (zoals lieveheersbeestjes) die de luizen eten. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen, kunstmest of gentechnologie. Zoals William zelf al zegt: ”Biologisch is eigenlijk heel slim omgaan met alles wat leeft. Als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou.”

Biofruit

De werkwijze die William Pouw hanteert, is te zien bij alle boeren die, zoals hijzelf, zijn aangesloten bij Biofruit. Samen met insecten, roofvogels en andere dieren gaan zij op natuurlijke wijze plagen die de teelt kunnen aantasten uit de weg. De boeren van Biofruit zijn te vinden in de regio’s Gelderland, Noord-Braband, Utrecht en Limburg. Sinds 1998 zijn zij gaan samenwerken om te professionaliseren en afzet te bundelen. Vandaag de dag is Biofruit uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor groothandels, exporteurs en supermarkten.

Contact

Pothuizerweg 27a
3998 NB Schalkwijk

Tel: 030 – 22 01 017
mail@williampouw.nl

Kijk voor meer informatie op www.williampouw.nl.