Wijngoed Havelte

Wijngoed Havelte

Heerlijke wijn van Drentse bodem!

Adres

Slagdijk 1

7971 RL Havelte

Drentse wijn

Wijn verbouwen in Nederland? Jazeker kan dat. En ook nog eens op Drentse bodem.

Op 14 mei 2005 plantten Peter en Winie Pels zo’n 1450 wijnplanten aan in Havelte. Een jaar later kwamen er daar nog eens 300 bij. Inmiddels staan er in totaal zo’n 2300 wijnplanten op Wijngoed Havelte en produceren ze zo’n 1500 tot 2000 flessen wijn per jaar. Zowel rood, rosé als wit en bruut (een bubbelwijn, gemaakt via de ‘methode traditionel’).

 

De wijngaard

Vroeger kon men in Nederland geen wijn verbouwen, maar sinds een aantal jaren is dat wel mogelijk. Dit heeft vooral te maken met de nieuw ontwikkelde rassen die een hoge tolerantie hebben voor schimmelziektes (echte en valse meeldauw) en goed bestand zijn tegen vorst. De rassen die op Wijngoed Havelte zijn aangeplant zijn: Regent, Solaris, Johanitter, Graubourgunder (Pinot-Gris), Souvignier-gris en Cabernet Cantor. In samenspel met een goed bodembeheer en verzorging van de wijnplanten vormen deze rassen een goede basis voor een kwalitatief hoogwaardig product.

Cranberries, olijfolie en B&B

Naast de wijngaarden heeft Havelte ook een cranberry veld en verkopen zij zowel cranberryproducten als geïmporteerde olijfolie. Ook zijn er verschillende activiteiten te doen en kan je overnachten in de B&B.

Contactgegevens

Wijngoed Havelte is aangesloten bij Hetnationaleparkvandrenthe.nl.

Wil je meer weten over de wijn van Drentse bodem? Neem dan een kijkje op de website.

Vanaf 1 juni 2019 zijn we weer iedere zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. U bent dan welkom voor een kop koffie of een lekker glas Havelter wijn. Al dan niet met wat lekkers erbij. Uiteraard verkopen wij ook onze wijn, olijfolie en cranberry producten!