Van proefveld naar 4 hectare
In 2004 ontstond bij Ron Langeveld en Monique van der Goes het idee een wijngaard te beginnen. Ze vonden een plek in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. Ze begonnen er met een klein proefveldje met 100 planten. De druiven sloegen goed aan en door de ruilverkaveling werd het mogelijk om een stuk grond achter een boerderij te gebruiken. Inmiddels hebben ze 4 ha en 16 duizend stokken staan.
Wijn en cider
Elke wijngaard is uniek qua ligging, grondsoort en bewerkingswijze (de zogenaamde terroir). Ze hebben twaalf verschillende soorten bij Wijngaard Dassemus en de komende jaren willen ze bekijken welke soorten de beste resultaten leveren voor de wijn en wijngaard.
Sinds een paar jaar maken ze tevens een appelcider van Brabantse appels. In Brabant groeien volop appels, maar niet alle appels gaan de schappen van de supermarkt in. Veel appels zijn net te klein of net te groot. Van deze prachtige appels kan je prima cider maken, en dat doen ze dan ook!