WesterZwam – Van rondleiding tot opleiding

WesterZwam - Van rondleiding tot opleiding

WesterZwam in Giethoorn houdt zich bezig met het kweken van paddenstoelen. Ze geven rondleidingen, groeien zelf oesterzwammen en bieden opleidingen aan voor iedereen die wil leren hoe je kweker wordt.

Adres

Zuiderpad 32

8355 CA Giethoorn

Paddestoelen

WesterZwam in Giethoorn houdt zich bezig met het kweken van paddenstoelen. Ze geven rondleidingen, groeien zelf oesterzwammen en bieden opleidingen aan voor iedereen die wil leren hoe je kweker wordt. Zo brengen ze het idee van een circulaire economie in de praktijk en bieden ze een korte keten als bijdrage aan een circulaire voedselproductie.

Growkit

Zelf Oesterzwammen kweken op je eigen koffiedik? Dat kan met de growkit van WesterZwam. Koffiedik kan gebruikt worden als universele schimmel bodem. Oesterzwammen groeien er geweldig op. Het mooiste is dat je de growkit meerdere keren kan gebruiken met maar een kleine hoeveelheid koffiedik. Het is dus niet bedoeld als wegwerpproduct maar als een constante basis om paddenstoelen te maken.

Workshops

Elke eerste zaterdag van de maand worden er actieve workshops gegeven bij de kwekerij. Daarbij krijg je een rondleiding, hoor je bevlogen verhalen over de werkwijze en ga je aan de slag met de growkit. De ochtend wordt afgesloten met taart en een kop koffie of thee. Daarna een lekker broodje met  gebakken oesterzwammen eten? Blijf dan lunchen bij pannenkoekenrestaurant en brasserie de Witte Hoeve. Hier staan de paddenstoelen van WesterZwam op de kaart als onderdeel van verschillende gerechten.

Liever zelf aan de slag in de keuken? Ga dan eens op zaterdag langs bij boer Sil op de streekmarkt in Frederiksoord of naar Naoberhoeve Zorgboerderij in Echten. Hier zijn de groenten van WesterZwam vers te koop!

Contact

Zuiderpad 32
8355 CA Giethoorn

Tel: 06-16952211
hallo@westerzwam.nl

Kijk voor meer informatie op www.westerzwam.nl.