Wâldfarming

Wâldfarming

Wâldfarming houdt zich bezig met de productie, verwerking en handel van streekproducten. Smaak, "verantwoord leven" en "het goede van vroeger" zijn belangrijk in dit proces. Ondertussen telen er 12 boeren producten voor Wâldfarming.

Adres

Miedwei 4

9258 GR Jistrum

Vers, eerlijk en duurzaam voedsel

De moestuin waar alles begonnen is neemt een grote plaats in rondom onze woning in het Friese Jistrum. De tuin is uitgegroeid tot een tuin vol met experimenten.

De moestuin neemt een grote plaats in rondom onze woning in het Friese Jistrum. Daarnaast proberen wij oude rassen die niet meer verkrijgbaar zijn weer terug te telen, daarbij werken wij nauw samen met  de Universiteit Wageningen en de Universiteit van Groningen. Ruimte voor de teelt van alle producten waarover Wâldfarming enthousiast zijn: Peulvruchten, groenten en aardappelen. Producten die opvallen door hun bijzondere fijne smaak, hun mooie vorm of door hun zeldzaamheid.

Komend seizoen groeit ook de ‘Janumer pronkboon in één van de moestuinen. Dit is een heerlijke Snijboon, jong geteeld heerlijk mal van smaak, dit ras die uit beeld verdween omdat er niet machinaal geoogst kon worden.

De onderneming levert aan particulieren, winkels en de horeca.

Vers en speciaal

Wij leveren op bestelling. Er zijn ook koks die zelf de groenten uit onze tuin plukken. Verser kan het niet. Wâldfarming beschikt over tientallen variëteiten bonen. De meesten hiervan zijn om een of andere reden speciaal. Zo zijn er de bijna uitgestorven Friese bonenrassen als de ‘Kollumer Pronkbean’ en de ‘Reade Krobbe’.

Contact

Henk Zuidema
Miedwei 4
9258 GR
Jistrum

Tel: 0512-745183
Mob: 06-14408358
E-mail: info@waldfarming.nl
Website: https://waldfarming.nl

Opzoek naar meer verkooppunten in Fryslân?

Op Eetbaar Fryslân vind je meer dan 250 verkooppunten van lokaal en duurzaam voedsel in Fryslân!