WaddenMax

WaddenMax

Sinds 2003 grazen de koeien van WaddenMax langs de Waddenzee in Hornhuizen in Noord-Groningen. Er wordt weleens gezegd "daar waar de wereld eindigt", maar voor de familie Van Tilburg is het een prachtig begin van de zuivelproducten van Waddenmax.

Adres

Ommelanderweg 32

9978 TC Hornhuizen

Het bedrijf

WaddenMax is het biologisch-dynamische melkveebedrijf van de familie Van Tilburg. Het bedrijf heeft 85 koeien die sinds 2003 langs de Waddenzee in Hornhuizen grazen. Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, dat sinds 1990 biologisch is, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch-dynamische werkwijze met een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

In 2007 werd gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Ze verwerken slechts 20 procent van de melk zelf. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.

De koeien

Het hart van het bedrijf zijn de koeien. Het zijn kruisingen van Holsteins en de Groninger Blaarkop en dragen met trots hun hoorns. ’s Zomers lopen de koeien dag en nacht buiten en in de winter liggen ze heerlijk warm in een dik strobed in de potstal. De koeien maken deel uit van de gesloten kringloop van de boerderij. Al het voer wordt op het bedrijf geteeld of komt uit de directe omgeving. De koeien zetten het voer om in de smakelijke volle melk voor Waddenmax. Daarbij zorgt de koeienmest voor een gezond bodemleven en leveren de koeien aan het eind van hun leven nog het heerlijke rundvlees dat ze hier aan huis verkopen. Ben en zijn vader Max verzorgen de koeien elke dag met veel liefde en passie en dat proef je terug in de zuivel. Gezonde koeien zijn namelijk de basis voor een mooi eindproduct.

Producten kopen

Je kunt de zuivelproducten natuurlijk op de boerderij kopen, maar ook op enkele andere plaatsen in de regio. Daarnaast is WaddenMax verkrijgbaar via Udea, een groothandel in biologische producten.

Contact

Ommelanderweg 32
9978 TC Hornhuizen

info@waddenmax.nl
Tel: 0595 435144

Kijk voor meer informatie op www.waddenmax.nl.