Voedselbos te Glimmen

Voedselbos te Glimmen

Een voedselbos combineert het systeem van een natuurlijk bos met duurzame landbouwproductie. Het vormt een prachtig landschap en zorgt voor een rijke biodiversiteit.

Adres

Meentweg 22a

9756 TB Glimmen

Een plek voor inspiratie

Zorg voor de aarde, zorg voor de mens en deel overvloed. Op deze drie principes van permacultuur is Voedselbos te Glimmen gebaseerd. Daardoor vormt het bos een prachtig natuurlijk landschap, met een rijke biodiversiteit en een overvloed aan vruchten, noten, zaden, bloemen, bladeren, stengels en wortels. Naast duurzame voedselproductie is het Voedselbos in Glimmen een plek van inspiratie en verbinding voor iedereen die openstaat voor de natuur als leermeester.

Bomenactie

In 2018 zijn de initiatiefnemers van het Voedselbos gestart met het ontwikkelen van het voedselbos op de voormalige boomkwekerij in Glimmen. Om hiermee van start te gaan moesten de huidige bomen eerst worden weggehaald. Hiervoor is de bomenactie 2018 opgezet. Tijdens deze actie moesten ongeveer 3000 bomen gedoneerd of verkocht worden. In 2019 is er weer een bomenactie opgezet. Nog zo’n 1000 kwekerijbomen, waaronder 300 lindes, moesten een nieuwe plek krijgen. Het voedselbos is op dit moment in ontwikkeling en wordt in fases tussen nu en 2027 gerealiseerd.

Milieucompensatie

Wil je mee helpen om het Voedselbos te Glimmen op te starten en tegelijk je eigen Co2-uitstoot compenseren? Dit is mogelijk door oude bomen en struiken van de kwekerij  te doneren of op te kopen, en ze zo een tweede leven te geven op een nieuwe plek. Kijk voor meer informatie over het compenseren van je CO2-uitstoot op de website.

Contact

Meentweg 22a
9756 TB in Glimmen

Tel: 06-33763463
contact@voedselbosglimmen.nl

Een bezoek aan het voedselbos is mogelijk op afspraak of als het hek open staat.

Kijk voor meer informatie over het voedselbos op www.voedselbosglimmen.nl.