Voedselbos Kwekerij Arborealis

Voedselbos Kwekerij Arborealis

"Voedselbosplanten zijn niet alleen mooi, ook heel lekker!"

Adres

Dirk de Ruiterpad 2

8384 DD Wilhelminaoord

Voedselbos

Voedselbos kwekerij Arborealis is een aanvulling op het assortiment bijzondere bomen en heesters van Kwekerij Arborealis. Na jaren intensief bezig geweest te zijn met het kweken en testen van bomen en heesters die met name om hun sierwaarde geteeld worden, werd het tijd voor een nieuwe dimensie. Het assortiment van Voedselbos kwekerij Arborealis is daarop het antwoord. Voedselbosplanten zijn namelijk niet alleen mooi, maar ook eetbaar. Zo kan het aangename met het nuttige gecombineerd worden; een mooie deels eetbare (permacultuur) tuin die tegelijkertijd de bron kan zijn van een deel van uw – duurzame- voedselvoorziening!

Wie?

De gezichten en handen achter Arborealis zijn  Micha Wieland en Sietske Metz. De compagnons begonnen al met kweken tijdens hun studie boomteelt aan de Gerard Adriaan van Swieten tuinbouwschool te Frederiksoord.
‘Door de jaren heen groeide de kwekerij langzaam uit tot het resultaat van vandaag. Steeds weer inspelend op de markt, maar altijd uitgaande van onze eigen interesses. Naast het opbouwen van collecties en het selecteren van tuinwaardige bomen en heesters heeft duurzame voedselproductie altijd onze interesse gehad. Het kweken, selecteren en uiteindelijk aanbieden van voedselbosplanten is daar het antwoord op. Bijna alle voedselbosplanten worden op de kwekerij met zorg opgekweekt en vinden hun weg binnen Europa via diverse afzetkanalen.
In de ruime verkoophoek staan de Voedselbosplanten op alfabet gerangschikt en zijn voorzien van informatie. We  helpen u graag op weg.’

Bezoek de kwekerij

De kwekerij is te bezoeken van maart tot december op donderdag, vrijdag en zaterdag. Tussen december en maart kunnen planten wel op afspraak afgehaald worden.

Meer weten? Op de website leggen ze uit hoe een voedselbos werkt.