Voedselbos de Langhe Laere

Voedselbos de Langhe Laere

Vogels vliegen af en aan, egels voelen zich er thuis, bijen groeien de kast uit en ook voeding voor de mens is er al volop. In Voedselbos De Langhe Laere ontstaat een waar paradijs.

Rijkdom

Voedselbos de Langhe Laere ontstond in 2017 in Nieuw- en Sint Joosland op een stuk grond van 2,4 hectare groot. Eigenaar en betrokkenen werken hier aan de creatie van een plek die gaat bruisen van het leven.

De eerste voortekenen van deze rijkdom zijn er al. De voedselopbrengst komt nu nog vooral van eenjarige planten zoals moestuingewassen, maar het duurt niet lang of ook de meerjarigen (zoals bomen en struiken) leveren voedsel op.

Een voedselbos bestaat vooral uit meerjarige gewassen. Deze komen in een ruime verscheidenheid voor, waardoor een rijke bodem kan worden opgebouwd, productie steeds meer toeneemt en een grotere biodiversiteit ontstaat.

Velt

Om Voedselbos de Langhe Laere meer handen en voeten te geven is januari 2019 een werkgroep opgericht die officieel erkend is door Velt. De werkgroep ondersteunt het voedselbos in haar verdere ontwikkeling.

De Velt-werkgroep Voedselbos de Langhe Laere organiseert diverse activiteiten, zoals Doe-Mee-Dagen en de jaarlijkse Velt open-dag. Kijk daarvoor vooral even op Facebook.

Contact

Het Voedselbos Langhe Laere vind je aan de Quarleshavenstraat t/o nummer 35.

Contactpersoon is Wobby Langelaar
Oude Rijksweg 7
4339BA Nieuw en Sint Joosland

Wobby Langelaar: wobbyl@gmail.com

Openingstijden

Bij de ingang staat een stalletje met wisselend aanbod, al naar gelang seizoen en opbrengst van het bos. Het voedselbos is nog jong, en er is dus nog niet altijd aanbod van geoogste producten uit het bos.