Versfabriek

Versfabriek

Versfabriek kweekt heerlijke oesterzwammen, shiitakes en koningsoesterzwammen op koffiedik van bedrijven uit de buurt.

Adres

Sint Hubertusstraat 10

6531 LB Nijmegen

Smakelijke circulaire paddenstoelen

Versfabriek staat voor circulaire en lokale voedselproductie in de stad. Nijmegen produceert dagelijks grote hoeveelheden organisch afval. Deze afvalstromen zijn bruikbare grondstoffen voor Versfabriek. Met behulp van nieuwe innovatieve kweektechnieken produceert Versfabriek verse en lokale producten die via een korte keten direct bij de horeca, cateraars en hogescholen terecht komen.

Maar ook jij kan genieten! Bij de borrel bijvoorbeeld, met de veganistische zwamballen en zwamkroketten gemaakt van oesterzwammen (te bestellen via de website). Heb je altijd al willen weten hoe paddenstoelen de koffiedik uit schieten? Volg dan de workshops en rondleidingen van Versfabriek en leer alle ins en outs over hoe jij je eigen oesterzwam kweekt. En met de doe-het-zelf Growkit kweek je thuis in zes weken je eigen oesterzwammen!

Koffiedik als voedzame basis

Bij Versfabriek draait het niet alleen om smaak, maar ook om duurzaamheid. Een van de geheimen voor het kweken van smaakvolle paddenstoelen is het gebruik van koffiedik als voedingsbron. Dit innovatieve en milieuvriendelijke teeltproces geeft de oesterzwammen een unieke en rijke smaak, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan het verminderen van afval.

Koffiedik, dat anders vaak wordt weggegooid, wordt bij Versfabriek omgezet in de voedzame basis voor onze paddenstoelenteelt. Dit betekent niet alleen minder afval, maar ook een verrijkte smaak die je gasten zullen waarderen. Door te kiezen voor onze paddenstoelen, draag je bij aan een groenere toekomst zonder in te leveren op kwaliteit. Ontdek hoe de paddenstoelen geteeld op koffiedik een positieve impact kunnen hebben op jouw menu en het milieu.

Meer informatie en bestellen

Kijk voor de zwamballen en zwamkroketten, workshops, rondleidingen en de growkit op versfabriek.nl