Van Zeeburg

Van Zeeburg

In de boerderijwinkel van Van Zeeburg vind je een divers assortiment. Maar de hoofdmoot is toch wel de natuurlijke boerenkaas. Sinds 1978 wordt deze op de boerderij bereid volgens authentiek recept.  

Adres

Mezenbergerweg 11

8085 ST Doornspijk

Melk van eigen koeien

De melk voor de kaas komt van de eigen buiten weidende koeien. De koeien eten vers gras, dat zachte Omega 3 vetten bevat. Volgens de makers is dit de basis voor een goede boerenkaas. De kaas wordt uit pure, onbewerkt, rauwe melk bereid en bevat extra weinig zout en geen geur-, kleur- en smaakstoffen.

Prijzen

De smaak wordt omschreven als een langzame, zachte, smedige, fruitige smaakontwikkeling. Klanten kunnen zelf de rijpingsruimte bezoeken en de kaas proeven. De kazen van Van Zeeburg hebben inmiddels zelfs prijzen gewonnen.

Een bezoekje aan de boerderijwinkel

Je wordt geholpen door de boer of boerin die alles weet van zijn of haar producten. Zij nemen de tijd zodat je kunt proeven, want naargelang de seizoenen smaken de producten net weer iets anders. Vanuit de winkel heb je uitzicht op de stal, de kaasrijpingsruimte en de bereidingsruimte. In de winkel vind je een mooi assortiment van pure eigen bereide producten, zoals boerenkazen, roomboter, karnemelk, yoghurts, kwark en producten uit de buurt. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken tussen de kalfjes in de aangrenzende stal.

Rondleidingen voor groepen

Voor groepen van 15 tot 60 personen organiseert Van Zeeburg rondleidingen. De boer zelf neemt je mee naar de kleine en grote koeien. Je leert melken, echte boerenkaas bereiden en je bezoekt de authentieke rijpingsruimte. Natuurlijk mag je ook proeven. Reserveren is noodzakelijk.

Openingstijden Boerderijwinkel

Di & Vrij: 8.30-18.00 uur
Za: 8.30-16.30 uur

T 0525 66 1284
E info@echteboerenkaas.nl
Website: Echteboerenkaas.nl