Urtica De Vijfsprong

Urtica De Vijfsprong

De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf. Ze hebben een melkveehouderij, zijn actief op het gebied van akker- en tuinbouw, hebben een eigen zuivelverwerking en een winkel. Ze hebben een  Demeter-certificatie en een EKO-keurmerk.

Adres

Reeoordweg 2a

7251 JJ Vorden

De Boerderij

De basiselementen van De Vijfsprong boerderij bestaan uit: een stal met melkkoeien, kippen en varkens. Ook hebben ze 80 hectare landbouwgrond, met ruimte om grasklaver te laten groeien en bloemrijke graanakkers. En niet te vergeten, een groot aantal begrazingsgebieden. Met deze ingrediënten is het de kunst om de basisprincipes van de biologisch-dynamische landbouw op de beste manier vorm te geven. Dit vraagt een groot vermogen aan evenwichtskunst van de boer.

Aanbod

In de boerderijwinkel is alles te koop wat er op hun land staat en meer. Zo kan er o.a. zelfgemaakte zuivel en kaas, seizoensgroenten, eieren en vlees gekocht worden. Ter aanvulling is er dagelijks vers brood van Driekant uit Zutphen en andere biologische producten om je boodschappen mee aan te vullen.

Sinds dit jaar is er ook de zelfoogsttuin. In de tuin kunnen consumenten zelf, vers van het land, groenten, bloemen en kruiden oogsten. Het is niet alleen een goede manier om verse, smaakvolle en duurzaam geteelde groenten op je bord te krijgen, je ondersteunt hiermee ook een gezonde exploitatie van de tuin van Urtica De Vijfsprong.

Urtica

De boerderij en winkel staan op het erf van een zorginstelling. Dat maakt deze instelling extra bijzonder. In de tuin en in de winkel wordt gewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo wordt er zorg of hulp geboden aan mensen die zich willen ontwikkelen in de detailhandel. Het zijn zeer gewaardeerde medewerkers. Voor een groot deel van hen is het werken in de winkel een opstap geweest naar werk bij andere winkels en/of opleidingen in deze sector.

Contact

De boerderijwinkel is op dinsdag t/m zaterdag geopend van 09.30 tot 16.00

E: Info@urticadevijfsprong.nl
T: 0575-55 34 59

Of bekijk de website.