Tuinderij ’t Wild – CSA tuinderij

Tuinderij 't Wild - CSA tuinderij

Tuinderij ‘t Wild is een oase van rust waar cultuurteelt en biodiversiteit hand in hand gaan. Er is hier dan ook volop ruimte voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Adres

Hustenweg 5

5236 BC Rosmalen

De tuinderij

Op de zware kleigrond wordt met veel zorg en aandacht voor de bodem geteeld. Gezonde voeding begint immers bij een gezonde bodem! De tuinder, Linda, is een enthousiaste vrouw die al vele jaren geleden de biologisch-dynamische landbouwopleiding afrondde. Vol passie en liefde verbouwt zij nu eerlijke, pure en vooral smaakvolle groenten. Dit doet zij op biologische wijze, dus zonder gif en kunstmest en in samenwerking met de natuur.

Zelfoogst

Bij tuinderij ’t Wild heb je wel de lusten, maar niet de lasten van het hebben van een eigen moestuin. Linda verzorgt namelijk het land voor jou; zaaien, planten, wieden en schoffelen. Je mag daarbij helpen, maar dat hoeft niet. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag kan je naar de tuinderij komen om zelf de groentes te oogsten en te ervaren hoe het er op de tuinderij aan toe gaat. Linda helpt daar natuurlijk graag bij en zorgt ervoor dat alle materialen aanwezig zijn om te kunnen oogsten. Zo geeft ze bijvoorbeeld ook aan wat en hoeveel er geoogst kan worden.

CSA

Tuinderij ’t Wild is een CSA bedrijf en werkt volgens dit sociaal economische model. CSA staat voor ‘Community Supported Agriculture’ en gaat uit van een sociaaleconomische verbinding tussen klanten (deelgenoten) en lokale boeren of tuinders. Als deelgenoot betaal je jaarlijks een bijdrage vooruit en in ruil hiervoor kan je gedurende een jaar verse groenten van het land komen oogsten voor eigen gebruik. Op deze manier dekken alle deelgenoten met elkaar de productiekosten van de tuinderij en zorgen zij voor een eerlijk loon voor de tuinder. Met als direct gevolg dat de tuinder zich volledig kan inzetten om jouw behoefte aan verse groente, een gezonde bodem en een fijne omgeving te waarborgen!

Deelnemen

Wil je deelgenoot worden? Dan betaal je jaarlijks een bijdrage vooruit, zodat de productiekosten van de tuinderij gedekt zijn en de tuinder onbezorgd alle energie in jouw groenten kan stoppen. Wil je liever eerst ervaren wat zelfoogsten is? Dan kun je een proefaandeel nemen. Je kunt het hele seizoen door instappen met een proefaandeel.

Contact

Hustenweg 5
5236 BC Rosmalen

info@twild.nl
Tel: 06 – 48 96 53 59

Openingstijden

Woe, vr en za: 10.00 – 18.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.tuinderijtwild.nl.