Tuinderij ’t Mooshofke

Tuinderij 't Mooshofke

Tuinderij ’t Mooshöfke is een CSA tuinderij, waar  tuinder Carolien Caspers enkel met handgereedschap groente teel op plantaardige basis en zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Met aandacht voor bodemopbouw en een rijk bodemleven, veel interessante bloemen, kruiden en plekjes voor insecten en andere organismen.

Adres

tegenover straat 28

6042 KV Roermond

Groentepakket – Hoe werkt het?

Vanaf mei 2022 bied ’t Mooshofke groentepakketten aan. Er is ruimte voor in totaal 30 personen. Als oogstdeelnemer verbindt je je in principe voor een heel oogstseizoen, omdat de jaarlijkse investeringen in het voorjaar al gemaakt worden en er dan een passend teeltplan gemaakt wordt. Het oogstseizoen loopt van de eerste week van mei tot en met de laatste week van oktober: 26 weken.

Je ontvangt elke week een afwisselende selectie van seizoen groentes, die geoogst worden op de ochtend van de ophaaldag, verser kan het niet! Het groentepakket bestaat uit een tas met gemiddeld 6 of 7  verschillende soorten groentes, waarvan max. 1 bos kruiden. Er zal ook een ruilkist staan, waar je een bepaalde groentesoort die je niet lekker vindt kunt ruilen voor een andere groentesoort. De hoeveelheid zou goed moeten zijn voor ongeveer 3 of 4 maaltijden voor twee mensen of een klein gezin. Je bepaalt zelf de prijs die je betaalt volgens de solidaire vergoeding gedachte.

Over de tuinder

Mijn naam is Carolien Caspers en begin 2022 heb ik met veel plezier (en ook wel met wat spanning) gewerkt aan het opstarten van dit initiatief.

Hoe het begon

Het idee om een kleine tuinderij te starten, is gaandeweg gegroeid en het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Ik vind het ontzettend leuk, leerzaam en therapeutisch om bezig te zijn met alles wat er komt kijken bij tuinieren. Het idee om de moestuin voor eigen gebruik uit te laten groeien tot een kleine tuinderij, is ontstaan vanuit idealisme én eigenbelang. Een behoefte om bij te dragen aan een vorm van land(op)bouw waarbij compassie, kleinschaligheid, gemeenschap, voedsel- en zaadsoevereiniteit en solidariteit aan de basis staan én om staande te blijven in een wereld die ik met periodes als ondraaglijk en absurd ervaar.

Solidariteit en compassie: voor mede-mensen, andere dieren, natuur en de generaties na ons. Ik vind het absurd dat we er als samenleving niet alles aan doen om slachthuizen, de 116,5 miljoen opgesloten dieren in stallen in Nederland, gebruik van gif en kunstmest en vaak slechte arbeidsomstandigheden van mensen die werken in de landbouw, verleden tijd te maken.

Ik hoop ook een gemeenschap van gelijkgezinde mensen te vinden.

Contact

Je kunt contact opnemen via de website.

Kan ik vrijblijvend langskomen op de tuin, ook als ik (nog) geen oogstdeelnemer ben?

Ja dat kan zeker, wees welkom! Neem even contact met me op om te horen wanneer ik er ben en wanneer ik tijd heb. Het kan zijn dat op drukke (oogst)dagen ik je niet lang te woord kan staan.

Ik kan geen oogstdeelnemer worden, maar ik wil je wel graag steunen op een andere manier, kan dat?

Dat is lief, dank! Hier kun je zien hoe je me kunt steunen.

Locatie

Tuinderij ’t Mooshöfke ligt tegenover Straat 28, tussen Roermond en Asenray in en dichtbij Thuserhof en het mooie Meinweg gebied.