Tuinderij Pluk!

Tuinderij Pluk!

Pluk! Groenten van West biedt inspirerende voorbeelden van duurzame landbouw en circulair leven. Op de Fruittuin kun je zelf eitjes rapen van kippen die vrij in de boomgaard rondscharrelen en je kunt er zelf groenten en fruit oogsten.

Adres

Tom Schreursweg 48

1067 MC Amsterdam

De oogsters

Pluk! heeft een dynamische groep oogsters, stagiaires en vrijwilligers. Elke week komen de oogsters verse seizoensgroenten oogsten, van mei tot eind november. De tuinders zorgen tevens voor een lijst waarop staat welke groenten klaar zijn om te oogsten, hoeveel je als oogster mag plukken, en hoe je moet oogsten.

Je hebt geen enkele verplichting om mee te helpen op het land. Je bent natuurlijk wel van harte welkom om een dagdeel mee te draaien, en de groenten, tuinders en vrijwilligers beter te leren kennen.

De gewassen

Bij de tuinderij kan je diverse soorten groenten oogsten. Denk aan sla, wortels, radijs, tuinbonen en rapen, maar ook aan broccoli, sjalotjes en rode bieten. Daarbij vind je er tevens verschillende soorten kruiden, zoals basilicum, dragon, bieslook en munt. Kijk voor een compleet overzicht op de website.

Daarnaast zit je hier ook voor eetbare bloemen goed. Zo hebben ze er calendula, Oost-Indische kers, korenbloemen en courgettebloemen. Kom vooral eens langs om te ontdekken wat ze allemaal aanbieden op de tuinderij!

Contact

Pluk! Groenten van West bevindt zich op het terrein van Fruittuin van West.
Tom Schreursweg 48
1067 MC Amsterdam

plukcsa@cityplot.org

Openingstijden

Je bent van dinsdag t/m zondag welkom op de tuinderij!

Ga voor meer informatie naar www.plukcsa.nl.