Tuinderij Klein Alma

Tuinderij Klein Alma

Tuinderij Klein Alma is een zelfoogsttuin aan de rand van Bedum. De tuinderij werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture, oftewel gemeenschapslandbouw. Dit houdt in dat je je verbindt met de tuinderij door een oogstaandeel te kopen voor één heel seizoen. Daarvoor mag je wekelijks jouw deel komen oogsten. Zo weet je waar jouw groente groeit, je kent de tuinder en na een tijdje wordt het ook een beetje jouw tuin.

Adres

Oude Dijk 2

9781 BL Bedum

Milieu vriendelijk

Op tuinderij Klein Alma wordt milieuvriendelijk gewerkt. Plant- en zaaigoed en compost worden zo veel mogelijk aangekocht van biologische oorsprong. Ze gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Ze werken zo aan een gezonde bodem door het bodemleven te stimuleren. Ook vergroten ze de biodiversiteit door een mooie haag aan te planten met inheemse bomen en struiken en diverse bloemenstroken te zaaien voor bijen en andere insecten. De fruitbomen zijn in 2019 geplant en zullen de komende jaren vruchten gaan geven.

Oogstaandeel of pakket

Komend seizoen zijn oogstaandelen van 30 weken beschikbaar, wat neerkomt op de oogst van gemiddeld 5 groenten per week. Aan het begin en eind van het seizoen zullen dat ongeveer 3 à 4 soorten zijn, en midden in het seizoen 7 of meer Afhankelijk van het weer begint het oogstseizoen ergens in mei en eindigt het in december. Door je op deze manier aan de tuinderij te verbinden, weet de tuinderij hoeveel ze moeten zaaien en planten. Ze delen de overvloed, maar ook het risico op verminderde opbrengst.

Eén volledig oogstaandeel kost dit jaar (2021) 240 euro. Dit biedt ruim voldoende groente voor één volwassen persoon. Afhankelijk van de samenstelling van je gezin/huishouden kan je kiezen voor één of meerdere oogstaandelen. Het tweede, derde en vierde oogstaandeel koop je dan met korting. Voor een gezin van vier of meer personen geldt een maximumbedrag van 600 euro per jaar.

Contact

Oude Dijk 2
9781 BL Bedum

info@kleinalma.nl
Tel: 06-41695789

Openingstijden voor oogstdeelnemers

Ma t/m vr: 08.00 – 20.00 uur.
Za: 08.00 – 13.00 uur.

Ben je geïnteresseerd in een zelfoogstaandeel, een groentepakket of een proefabonnement? Neem contact met de tuinderij via de mail of telefoon.

Ga voor meer informatie over de tuinderij naar www.kleinalma.nl of kom een keer langs in de lente- of zomermaanden (april t/m september) tussen 10.00 en 12.00 uur op een zaterdag.