Tuinderij Haverkamp

Tuinderij Haverkamp

Al zo’n 20 jaar lang telen Heleen Hennink en Jopie Duijnhouwer diverse groentes en fruit op Tuinderij Haverkamp: een biologische tuinderij gelegen op het prachtige landgoed De Bannink, net buiten Deventer.

Adres

Rodijksweg 5

7427 RD Deventer

Tuinderij Haverkamp

Na jarenlang ontwikkelingswerk te hebben gedaan in Kameroen, Rwanda en Nepal, streken Jopie en Heleen in 1998 neer op landgoed De Bannink: daar startten zij hun biologische tuinderij. Hun droom? Een bedrijf te voeren waar ze mooie producten telen, met respect voor het landschap, dieren en het milieu.

De tuinderij telt maar liefst dertig verschillende soorten groentes: veel sla- en koolsoorten, suikermaïs, mierikswortel en nog veel meer. Alles wordt biologisch geteeld en voor Heleen en Jopie betekent dat: minder is meer! Als bio-bedrijf gebruikten ze natuurlijk al geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen, en ze zijn de laatste jaren ook steeds minder gaan ploegen.

Naast een breed assortiment aan groentes, is ook op drie plekken hoogstamfruit geplant en zijn ze bezig met de aanleg van een bos met fruit, noten en bloeiende bomen.

Een goede bodem is belangrijk!

Het beschermen van de biodiversiteit begint volgens Jopie en Heleen bij een gezonde bodem! Daarom proberen ze de bodem gedurende het hele jaar zo groen mogelijk te houden. Weinig ploegen hoort daarbij. Zodra het gewas geoogst is, wordt de bodem ingezaaid met groenbemesters. De bodem wordt gezond gehouden met een gras- en klavermengsel, maaisel uit een natuurgebied, compost en wat dierlijke mest.

Verkooppunten

Al het lekkers van de tuinderij is te verkrijgen in hun winkel aan huis, waar ze naast hun eigen producten ook groenten en fruit van hun collega’s verkopen. Daarnaast verkopen ze hun producten ook regionaal via onder andere Ekoplaza Deventer, én zijn ze uitgegroeid tot een klein distributiecentrum waar een drietal voedselcoöperaties, een eierproducent en lokaal distributie initiatief ‘de Gouden Pompoen’ bij elkaar komen.

Contact

Rodijksweg 5
7427 RD Deventer

tuinderijhaverkamp@gmail.com
Tel: 0570 654 356

Openingstijden

Di, do en vr: 13.00 – 18.00 uur.
Za: 09.00 – 17.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.tuinderijhaverkamp.nl.