Tuinderij de Wilde Peen

Tuinderij de Wilde Peen

Neem een kijkje bij Tuinderij de Wilde Peen aan de Peursumsweg in Ede. Het is een prachtige plek in het buitengebied ten noorden van de stad, vlak bij de stad. Als oogstdeelhouder kun je hier je eigen groente oogsten.

Adres

Van Peursumsweg

6718 TT Ede

Community Shared Agriculture

De Wilde Peen is een Community Shared Agriculture initiatief. Community Shared Agriculture gaat over solidariteit. Als burger draag je samen met de tuinders zorg voor schone lucht, biodiversiteit, schoon drinkwater, en gezonde voeding door je te verbinden met het landbouwinitiatief in jouw buurt. Je deelt dan groenten, het moois, en de kosten. Zo wordt alles heel transparant, tastbaar en echt.

Onze visie

Met elkaar kunnen we kiezen om biodiversiteit de ruimte te geven, het bodemleven te voeden, een schone leefomgeving en een fraai landschap te ondersteunen.

CSA de Wilde Peen: hoe werkt het?

De oogstdeelhouders van de Wilde Peen komen zelf hun eigen groentes oogsten. Tuinders Maria en Klarien zaaien, planten, en verzorgen de groenten tot het moment van oogst.

We planten en zaaien zo dat er de hele week elke dag iets anders op tafel staat. Het oogstseizoen start medio mei afhankelijk van het weer, en loopt tot eind december. Zo maken oogstdeelhouders mee hoe het gaat op een tuinderij, je ervaart de seizoenen aan den lijve, en je geniet van de rijke oogst die kan groeien, zo dichtbij Ede.

Op CSA de Wilde Peen is in totaal plek voor 150 oogstdeelhouders. Neem contact op als je benieuwd bent of er op dit moment plekken beschikbaar zijn. Zo niet, dan kun je je inschrijven op de wachtlijst.

Bezoeken

Wil je de tuinderij bezoeken? Check dan de website om te zien of er binnenkort een open dag is of stuur een mailtje om te vragen of er een meewerkmoment in het verschiet ligt: we organiseren regelmatig dagen waarop we gezamenlijk werken en elkaar op de tuin ontmoeten. Dat zijn goede momenten om de tuinders of andere oogstdeelhouders te spreken.

Contact

Maria van Maanen (06 33626990)

Klarien Klingen (06 21503305)

Van Peursumsweg

6718 TT Ede

(Let op! Geen woonadres)

www.wildepeen.nl