Tuinderij De Wenteling

Tuinderij De Wenteling

Precies tussen Udenhout en Tilburg ligt biologische tuinderij de Wenteling. Op deze grond groeien al 30 jaar biologisch smaakvolle groenten. Deze worden met plezier en aandacht geteeld en dat proef je!

Adres

Sint Janskruid 20

5071 GL Udenhout

De tuinderij

De tuinderij is een kleine leefgemeenschap van allerlei planten en dieren die in samenhang met elkaar leven. Zo vormt het een stabiele plek waar plagen minder plaatsvinden. De tuinderij kenmerkt zich door een afwisseling van teeltbedden met verschillende groenten. Daarnaast vind je er (bloeiende) plantenmengsels, die als voor-, na- of tussenteelt op de groententeelt-bedden worden verbouwd. Zo ontstaat een diversiteit van planten waartussen allerlei dieren zich thuis in voelen. De tuinderij wordt daarbij omgeven door bloemenranden, wat tevens gunstig is voor de biodiversiteit.

Supervers en regionaal

De op de Wenteling geteelde groenten blijven in de regio. Je kunt vaak de op woensdagochtend geoogste groenten al in de middag ophalen. Super vers dus! Er worden alleen groenten van eigen tuinderij aangeboden. Het seizoen loopt ongeveer van eind mei tot half februari.

Goede bodem als basis

Bij de Wenteling neemt zorg voor de aarde en alles wat daar op leeft een belangrijke plaats in. Dat is de manier om gezonde biologische groenten te telen. De bodem is de basis. Deze in goede conditie houden staat dan ook voorop. Dat gebeurt door het land te bemesten met enkel organische mest, te verrijken met lavameel, de grond niet te keren (niet te ploegen) en door het land zoveel mogelijk begroeid te houden net als in de natuur. Ook werken ze met mulchen: het bedekken van de bodem met organisch materiaal.

Bij de teelt komen geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest kijken. Er wordt gewerkt volgens de biologische richtlijnen en worden daarvoor gecontroleerd door de SKAL. De groenten mogen ze dan ook ‘biologisch’ noemen.

Contact

Sint Janskruid 20
5071 GL Udenhout

welkombij@tuinderijdewenteling.nl
Tel: 013 5110652

Openingstijden

Afhaalmoment St. Janskruid 20 Udenhout: woensdags tussen 17.00 uur en 18.30 uur.
Afhaalmoment Leo XIII straat  Tilburg: woensdags tussen 15.00 uur en 18.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.tuinderijdewenteling.nl of bezoek hun Facebookpagina.