Tuinderij De Veldhof

Tuinderij De Veldhof

Van het veld direct naar jouw keuken. Verser kan het niet! Neem een kijkje bij zelfoogst tuinderij De Veldhof in Joppe. Je bent van harte welkom.

Adres

Veldhofstraat, tussen nr. 52 en 54

7215 SE Joppe

Lokaal en gezond

Vanuit het enthousiasme en de wens naar lokale en gezonde groenten van een aantal inwoners van Gorssel is begin 2015 het idee ontstaan van het opzetten van een Permacultuur tuinderij. Dat initiatief werd snel opgepakt en op 1 september van hetzelfde jaar opende Tuinderij De Veldhof haar poorten en voorziet sindsdien wekelijks in verse groente aan inwoners van Gorssel en omliggende dorpen.

Tuinderij De Veldhof is lid van CSA Netwerk Nederland. CSA staat voor Community Supported Agriculture (gemeenschapsgesteunde landbouw). De tuinderij is een samenwerking tussen de tuinder (Valérie) en de deelnemers. We bekijken samen hoe het gaat op de tuinderij en wat we kunnen verbeteren aan de diversiteit van groenten, kruiden en fruit. Als deelnemer oogst je gezonde, lokaal en natuurlijk gekweekte groenten. Andersom deel je als deelnemer in het risico dat de oogst niet altijd goed gaat.

Abonnement

Als deelnemer wordt de tuin ook een beetje van jou. Om te oogsten, om mee te werken als je dat leuk vindt, om je kinderen te zien spelen in de natuurspeelplaats of om te dwalen door de tuin en te genieten van al het moois dat de tuin je te bieden heeft. Wekelijks kun je minstens 6 soorten groenten zelf oogsten gedurende het seizoen (van mei tot december). De kosten zijn gebaseerd op het aantal personen en de samenstelling van je huishouden. Kijk voor alle informatie op de website.

Naast een zelfoogstabonnement voor groente en fruit kun je je ook aanmelden voor een bloemenpluk abonnement.

De Veldwinkel

De Veldwinkel is ingericht voor mensen die sporadisch willen komen oogsten en niet (meteen) een abonnement willen afsluiten. Zelf oogsten en afrekenen in de webwinkel? Bekijk dan eerst hier de instructies en het aanbod.

Openingstijden

De tuinderij is geopend van woensdag tot en met zondag, bij daglicht. Graag bij aankomst en vertrek de poort sluiten.

Contact

Tuinderij De Veldhof

Veldhofweg, tussen nr. 52 en 54

7215 SE Joppe

Mail: info@tuinderijdeveldhof.nl

Telefoon: 06 4938 6227

Website: www.tuinderijdeveldhof.nl