Tuinderij de Spoolderberg

Tuinderij de Spoolderberg

Op minder dan 10 minuten fietsafstand van de binnenstad van Zwolle ligt Tuinderij de Spoolderberg. Een kleine gezellige tuinderij waar op duurzame wijze zeker 60 verschillende groenten, kruiden en fruit worden geteeld, die je als deelnemer zelf kunt oogsten.

Adres

Kruising tussen de Turnhoutsweg en Hertsenbergweg

8043 Zwolle

Zelf oogsten

De Spoolderberg is een zelfoogsttuin in Zwolle. In plaats van een groentepakket op te halen, kan je bij De Spoolderberg zelf je weekmenu bij elkaar oogsten. Elke week een fijne ervaring in de buitenlucht. Een momentje voor jezelf of juist een moment met je familie. Je kunt hier samen ervaren hoe groenten groeien en genieten van de tuin.

Een abonnement

Door middel van een abonnement kan je altijd komen oogsten voor een lekkere maaltijd. Een abonnement is geschikt voor jou als je houdt van verse groenten, wel wilt tuinieren maar niet te veel tijd eraan kwijt wilt zijn, samen met je kinderen een wekelijkse leuke en leerzame activiteit wilt doen, én als je zorg wilt dragen voor een gezonde natuur.

Mooi en gezellig, voor mens en dier

De oogsttuin is niet alleen een plek waar je je groente voor die week kunt oogsten. Het is ook gewoon een mooie en gezellige plek om te zijn: voor mensen, maar ook voor dieren! In de tuin worden planten en bloemen gezaaid waar iedere bij en vlinder gelukkig van wordt en er wordt niet gespoten met bestrijdingsmiddelen.

Moestuincursus

Naast het oogsten op De Spoolderberg, bieden ze ook een unieke moestuincursus. Voor mensen die graag hun eigen moestuin willen hebben, maar niet weten hoe ze moeten beginnen. Voor mensen die al twintig boeken in hun boekenkast hebben staan over permacultuur, niet spitten, wel spitten, verhoogde bedden, wisselteelt, gemakkelijke moestuinen, biologische telen, ecologisch telen en moestuinbakken en zich afvragen ‘maar hoe doe ik het nu goed?’. En voor de mensen die al wat uitgeprobeerd hebben en die tot de conclusie zijn gekomen dat vooral onkruid het in hun tuin goed doet. Meer weten over de moestuincursus? Kijk dan hier!

Contact

Kruising tussen de Turnhoutsweg en Hertsenbergweg
8043 Zwolle

joke@despoolderberg.nl
Tel: 06-48505216

Openingstijden

Di, woe en vr: 10:00 – 16:30 uur.

Kijk voor meer informatie www.despoolderberg.nl.