The Holy Spiritus

The Holy Spiritus

In de kerk van The Holy Spiritus kan je ciders, distillaten, honingwijn, likeuren en private labels proeven die in diezelfde kerk zijn gebrouwen. Volgens sommigen werkt één slok al verlichtend!

Adres

Hoofdstraat 4

4564 AP Sint Jansteen

De kerk

De brouwerij van meesterbrouwer Tom en zijn rechterhand Goderic staat in een wel heel apart gebouw. De Sint Johannes de Doperkerk die in 2018 is omgedoopt tot brouwerij, werd gebouwd in 1856. De volledige geschiedenis van de kerk is te lezen op de website van The Holy Spiritus.

De heilige dranken

Naast het proeven van de verschillende brouwsels kan je ook bij het distillatieproces aanwezig zijn. Tijdens het distilleren legt meester brouwer Tom uit hoe distilleren werkt en waarom bepaalde specifieke stappen gezet worden. Naast distillaten maken de heren ook honingwijn, een drank die zijn oorsprong uit 6000 voor Christus haalt. Ook worden in de kerk likeuren gemaakt. Zo wordt bijvoorbeeld het Zeeuwse Zilt gecombineerd met zoete appel, een riskante keuze misschien maar dat houdt de mannen in de kerk niet tegen. Mocht je het nog niet persoonlijk genoeg vinden, dan kun je ook vragen om een private label. Hierbij ben je als klant koning en bepaal jij de smaak van jouw drank. Dit is een goede manier om een drank volledig te laten aansluiten op jouw merk.

Evenementen

The Holy Spiritus organiseert tevens proeverijen op maat voor een exclusieve beleving. Dus heb je graag eens een originele proeverij in een sfeervolle en mysterieuze omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres. Naast de proeverij krijg je ook een rondleiding door de brouwerij en de distilleerderij. Een uitje met karakter dus!

Meer dan een brouwerij

The Holy Spiritus is meer dan een brouwerij van ciders, perry, mede, likeuren (& likorette) en distillaten. Ze organiseren namelijk ook een streekproductenmarkt. Elke eerste zaterdag van de maand staat deze bij hen in de voormalige kerk en elke derde zaterdag van de maand staat hij aan de Nieuwe Bierkaai in Hulst. The Holy Spiritus is daar samen met 20 tot 25 standhouders die allen hun ambachtelijke en streekeigen producten graag aanbieden. Je kunt hier terecht van 10.00 tot 17.00 uur.

Let op: In verband met COVID-19 is de streekproductenmarkt voorlopig afgelast. Wel is The Holy Spiritus zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur open in de voormalige kerk in Sint Jansteen (Hoofdstraat 4, 4564AP).

Contact

Hoofdstraat 4
4564 AP Sint Jansteen

Algemeen: info@theholyspiritus.com
Sales: sales@theholyspiritus.com

Openingstijden

Tot en met juni: zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.
Juli en augustus: elke dag (behalve donderdag) van 11.00 tot 17.00 uur.

Ga voor meer informatie over The Holy Spiritus naar www.theholyspiritus.com.