‘t Krulstaartje – Diervriendelijk varkensvlees

‘t Krulstaartje - Diervriendelijk varkensvlees

Bij ’t Krulstaartje koop je smaakvol en diervriendelijk vlees van weidevarkens. De varkens scharrelen het grootste deel van hun leven in de wei en dan kunnen ze doen wat ze het liefste doen, lekker wroeten! [embed]https://www.youtube.com/watch?v=cC9JShwJ8YU&list=PLFp98jsfCGGtkCiOqt9nr84cBNGo6yjPg&index=1[/embed]

Adres

Vaartweg 192

5106 NG Dongen

Diervriendelijk varkensvlees

’t Krulstaartje staat voor diervriendelijk varkensvlees. De varkens kunnen het grootste deel van hun leven naar hartenlust wroeten, scharrelen en rondlopen in de wei. Het zijn dan ook echte weidevarkens!

De biggen gaan bij ’t Krulstaartje vanaf dat ze vier weken oud zijn samen met de zeug naar de wei. De zeug blijft binnen het concept minimaal negen weken bij haar biggen. Na zo’n negen weken stappen de biggen af van de moedermelk. Ze zijn dan zo’n 25 kilogram en hebben genoeg tijd gekregen om voer te leren eten.

Varkens met een krulstaartje

Bij ’t Krulstaartje lopen varkens rond met een staartje. De biggen houden, in tegenstelling tot de reguliere varkenshouderij, bij boer Cas den Boer deze staartjes. De boer kan aan die staart perfect zien hoe het varken zich voelt. Krult de staart van het varken? Dan voelt het dier zich goed en blij!

Weidevarkensvlees

Diervriendelijk varkensvlees is goed voor het dier, maar ook voor jou als consument. De weidevarkens krijgen bij ’t Krulstaartje veel meer bewegingsvrijheid, en dat proef je. Door het vele wroeten en scharrelen ontstaat er een heerlijke vetmarmering tussen het vlees. Ook hebben weidevarkens meer dan stalvarkens extra-musculair vet. Dit zorgt dat het nabijgelegen vlees een goede structuur en kwaliteit heeft. Kortom, vlees van weidevarkens is smeuïg en smaakvol!

Het weidevarkensvlees van ’t Krulstaartje koop je in Breda of Dongen. Ga naar de website om te zien welk verkooppunt bij jou in de buurt ligt. Je kan ook altijd een bezoek brengen aan het bedrijf. Neem hiervoor contact op via de website van ’t Krulstaartje.

Contact

Vaartweg 192
5106 NG Dongen

info@krulstaartje.nl
+31 6 4141 58 45

Ga voor meer informatie naar www.krulstaartje.nl.