Streekbakker Jorrit

Streekbakker Jorrit

Als achtjarige jongen wist Jorrit het al: 'Ik word bakker'. Jorrit houdt van de eenvoud van een goed gebakken brood. Hiervoor zijn alleen meel, water, een beetje zout en liefde nodig. Die liefde zie je in het werken met zuiver graan, gemalen op de steen van een molen. Die zie je in de keuze voor zuurdesem. Jorrit wil iedereen laten zien en proeven hoe lekker brood is.

Adres

Thijmstraat 119

6531 CP Nijmegen

Graan uit de streek

Natuurlijk en puur werken is voor Streekbakker Jorrit vanzelfsprekend, uit respect voor onze gezondheid en de natuur. Het biologische spelt en tarwe waar hij mee werkt wordt door André Jurrius verbouwd op zijn Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen. En de rogge haalt hij bij landbouwbedrijf Oude Ronde. Bart Mols maalt het graan in Windkorenmolen De Vlijt in Wageningen. ‘We vinden het fijn om te weten waar het graan vandaan komt en in contact te zijn met boer en molenaar. Het is een mooie uitdaging om zo te werken, omdat het graan door ons klimaat variërende eigenschappen heeft. Het vraagt om in elke stap van het bakproces aanwezig te zijn en te ervaren wat het deeg nodig heeft.’

Desem

Streekbakker Jorrit werkt met desem als natuurlijk rijsmiddel. Desem wordt gemaakt van meel en water, zo eenvoudig kan het zijn. Een desembrood heeft een lang rijsproces wat een rijkere smaak aan het brood geeft. Desembrood is ook beter voor je spijsvertering. Alleen al omdat je van stevig brood minder eet en vaak beter kauwt. Dankzij zowel de zuurdesem als het lange rijsproces worden vitaminen en mineralen bovendien beter door het lichaam opgenomen.

Ambacht

Eenvoud is de kracht van Streekbakker Jorrit. Daarom voegen ze geen enkel verbetermiddel toe in het brood en banket.
‘We bakken op ambachtelijke wijze. Het afwegen, oppunten en opbollen van deeg, het schieten en uit de oven halen gebeurt handmatig. Het is mooi om op elk moment in het bakproces beslissingen te kunnen nemen die een product beter maken. Door de ambachtelijke productie ontstaan avontuurlijke nuances in de smaak en in het uiterlijk van het brood en banket.’

Openingstijden

Di t/m za: 08.00 – 15.00 uur

Meer weten?

Ga dan naar streekbakkerjorrit.nl