Stadstuinderij NoordOogst

Stadstuinderij NoordOogst

Bij stadstuinderij NoordOogst, gelegen in Amsterdam, kan je terecht voor heerlijke groentes en vruchten uit de tuin en uit het voedselbos. Het oogstseizoen duurt minstens 33 weken, dus genoeg tijd om lekker te komen oogsten!

Adres

Meteorenweg 272

1035 RN Amsterdam

De tuinderij

Stadstuinderij NoordOogst teelt biologische groentes, voornamelijk in de volle grond. Voor de tomaten, komkommers, pepers en aubergines hebben ze twee kassen opgezet. De tuinder heeft daarnaast het beheer over het voedselbos. De tuinderij is gedeeltelijk door dit voedselbos aangelegd, zodat een- en meerjarige gewassen het voedselaanbod kunnen bepalen. Uit het voedselbos komen vooral vruchten, maar ook zeekool, rabarber, snijbiet, bladeren van de uiensoepboom en allerlei andere bladeren die je kunt eten. De kruidentuin is hier ook aangelegd.

33 weken verse groenten

Vanaf april komen de oogsters elke week groentes zelf oogsten op het land. Zij zijn dan ook even echt in de natuur. Er werken tevens vrijwilligers en stagiaires op de tuinderij samen met de tuinder en als je wilt kan je zelf ook altijd meehelpen op het land. De tuinderij is er voor de oogsters en dankzij de oogsters kan de tuinderij bestaan. Het is een plek waar je je bewust kan worden van wat je eet en hoe mooi alles groeit!

De oogst begint in april, afhankelijk van het weer, en duurt minstens 33 weken per seizoen t/m eind november, begin december. Op de website is verder te lezen hoe het oogsten werkt, en wat voor uitgangspunten deze biologische tuinderij heeft.

Contact

Meteorenweg 272
1035 RN Amsterdam

info@stadstuinderijnoordoogst.nl
Tel: 0634614177

Oogsttijden/Openingstijden

Woe: 14.00 – 19.00 uur.
Vrij: 17.00 – 19.00 uur.
Za: 10.00 – 15.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.stadstuinderijnoordoogst.nl.