Stadslandbouw Mooieweg

Stadslandbouw Mooieweg

De vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg verbouwen samen verse groenten, kruiden en klein fruit op een stuk grond in Arnhem-Zuid. Het grootste deel van de oogst gaat naar Voedselbank Arnhem. Een beetje is voor eigen gebruik en voor de Zelfoogst Zaterdagen. Kom eens langs om te genieten van de natuur in de stad!

Adres

Mooieweg 17

6836 AC Arnhem

Voedselbank

Stadslandbouw Mooieweg is georganiseerd als een stichting en werd opgericht in 2014. Het terrein van het voormalige kassencomplex van Presikhaaf-bedrijven aan de Mooieweg werd ‘ontgonnen’ en ingericht als tuin. Doel was van meet af aan donatie van minimaal de helft van de opbrengst aan de Voedselbank, in het kader van het gemeentelijke armoedebeleid.

Op ons terrein is ruimte voor planten en dieren en voor ontspanning en ontmoeting. Iedereen is welkom op ons terrein en iedereen kan meedoen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzame stadslandbouw

Bij de ingang van ons terrein vind je een permacultuur tuin en een wilde tuin met eetbare struiken en een vijver. In de permacultuur tuin staan allerlei gewassen door elkaar. Daarmee bootsen we zoveel mogelijk een natuurlijk ecosysteem na.

Op het middendeel van ons terrein vind je de Stadslandbouw akkers. Hier produceren we groenten voor de Voedselbank, maar ook kruiden, bloemen en fruit. We telen zonder kunstmest en gif en passen wisselteelt toe. Dezelfde gedem gewastypen zetten we telkens op een andere plek. Zo houden we de bozond en voorkomen we ziekten.

Kom langs of bezoek een activiteit

Als het hek openstaat ben je welkom op ons terrein. We vinden het leuk als je spontaan eens aan komt waaien.  Regelmatig organiseren we activiteiten zoals open dagen en zelfoogst zaterdagen. Ook verkopen we zaai- en pootgoed en we organiseren nog veel meer.

Zelfoosgst zaterdagen

In de periode juni tot begin oktober organiseren we om de twee weken Zelfoogst Zaterdagen. Op deze dagen oogst je zelf je eigen groenten, kruiden, klein fruit en bloemen. Vers van ons land en voor een klein bedrag. Het aanbod en de prijzen variëren. Pinnen is mogelijk. Neem wel zelf een tas mee.

In 2022 zijn de Zelfoogst Zaterdagen op: 4, en 18 juni; 2, 16 en 30 juli; 13 en 27 augustus; 10 en 24 september.
Meer informatie vind je op onze sociale media kanalen en in de Agenda.

Openingstijden

Je bent welkom als het hek open staat en er mensen op het terrein aanwezig zijn. Er zijn werkmomenten op:

Maandag t/m zaterdag van 9:00 – 12:00 uur
(in de winterperiode van 10:00 – 12:00 uur)

En ook ’s middags op:
di 13:00 – 16:00 uur
do en vrij: 13:30 – 16:00 uur

Contact

Mooieweg 17

6836 AC Arnhem

Telefoon: 06-54715126 (Willy Knelissen)

Neem voor alle activiteiten een kijkje op de website: www.stadslandbouwmooieweg.nl