Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen

Stadsbrouwerij Wageningen maakt mooie bieren met echte smaken. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen waarbij de granen afkomstig zijn van verschillende lokale boeren in de omgeving.

Adres

1e Kloostersteeg 5

6701 DL Wageningen

Lokale bieren met een verhaal

De brouwers Stefan en Dennis maken sinds 2013 eigenzinnige, karaktervolle bieren die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap: mooie lokale bieren met een eigen verhaal. Je kunt de bieren op diverse plekken verkrijgen, online bestellen of proeven in hun eigen proeflokaal: Café Rad van Wageningen. Wil je alles weten over deze bieren én de smaak zelf beleven? Er zijn ook rondleidingen en proeverijen te boeken.

Wij waken over onze granen

Stefan en Dennis zijn altijd op de zoek naar mogelijkheden hun ingrediënten lokaal te vinden. Zo verkrijgen ze schitterende lokale gerstemout van stichting de Wageningse Korenschoof. Deze boeren wonen op de Wageningse Eng en in de zomer en het vroege najaar kun je daar de schitterende gerstevelden bewonderen. Het mouten gebeurd iets verder, bij Dingemans in Stabroek. Deze mout is de basis voor ieder bier dat we brouwen, soms 100% soms minder omdat de speciaal mouten lastig lokaal te maken zijn.

Lees hier het hele verhaal over de granen van Stadsbrouwerij Wageningen.

Niets gaat verloren

Ook zoeken ze een bestemming voor de reststromen: zo gaan de moutresten gaan naar de Stadsvarkens in Ede, en naar een bakkerij voor desembroden. Samen met delicatessenwinkel Smits in Rhenen maken ze bierazijn met oude resten bier. Op de website kun je alles lezen over de duurzame keten. Een lekker biertje mét een verhaal dus!

Contact

Openingstijden Café Rad van Wageningen:
woensdag t/m vrijdag | 15:00 – 01:00
zaterdag | 12:00 – 01:00
zondag | 12:00 – 23:00

www.stadsbrouwerijwageningen.nl

info@stadsbrouwerijwageningen.nl