Stadsboerderij Presikhaaf

Stadsboerderij Presikhaaf

Op Stadsboerderij Presikhaaf in Arnhem-Noord valt van alles te leren, te zien en te ontdekken over het boerenleven en de herkomst van ons voedsel. Kom kijken en beleef het zelf. De boerderij is gratis te bezoeken.   

Adres

Ruitenberglaan 4

6826 CC Arnhem

De Boerderij

Stadsboerderij Presikhaaf is een educatieve publieksboerderij en is hoofdzakelijk gericht op vee. Een van onze belangrijkste doelen is het fokken met zeldzame Nederlandse landbouwhuisdierrassen. Zo kun je bij ons nog oude runderrassen als Lakenvelders en Blaarkoppen zien. Maar ook onze kippen, geiten, schapen, konijnen en zelfs onze eenden zijn van rassen die steeds zeldzamer worden. Zo leveren we een bijdrage aan het in stand houden van deze rassen. De dieren krijgen zoveel mogelijk ruimte en gelegenheid om te leven op een natuurlijke manier. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn van de dieren en we zorgen voor een minimale belasting van het milieu.

Heemtuin Presikhaaf

Midden in Arnhem ligt een uniek stukje natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Heemtuin Presikhaaf ligt tegenover Stadsboerderij Presikhaaf en is gratis toegankelijk.  Voor veel kenners en liefhebbers is Heemtuin Presikhaaf een van de mooiste heemtuinen in Nederland. De unieke afwisseling van landschappen in de diverse seizoenen zorgen voor een prachtige en bijzondere natuurbeleving. Insecten, vogels, bloemen, waterpartijen of landschapselementen, fotografen en wandelaars kunnen hun hart ophalen in onze heemtuin.

Boerderijwinkel en café

Op ons terrein hebben we ook een Boerderijwinkel. Hier geniet je natuurlijk van koffie met lekkers. Daarnaast verkopen we vlees van eigen land, biologische eieren van onze kippen en diverse ambachtelijke streekproducten zoals jam, honing, ijs en sappen. Je kunt er ook terecht voor originele cadeau’s; zoals educatieve (kinder)boeken, kookboeken, speelgoed en cadeaupakketten. Loop zeker ook een rondje door onze mooie Insectentuin. Hier kan je volop inspiratie opdoen over hoe je jouw tuin insectenvriendelijk(er) maakt.

Openingstijden

Stadsboerderij

Maandag t/m zondag 10:00 – 16:45 (bezoekersaantal beperkt ivm Corona)

De winkel

Dinsdag t/m zaterdag 11:00 – 15:00

De heemtuin

Maandag t/m zondag 09:00 – 16:00